Besparen zorgverzekering 2015

De onderstaande premies van de verschillende zorgverzekeringen worden nu getoond op basis van de premies die de zorgverzekeraar zelf adverteren. Dit kan dus zijn op basis van een extra vrijwillig hoog eigen risico bovenop het wettelijk verplichte eigen risico. Kortingen vanuit een eventuele collectiviteit buiten beschouwing gelaten.

Wanneer je voor de zorgverzekering je kunt kiezen tussen een naturaverzekering of een restitutiepolis, zal de premie van de restitutieverzekering in onderstaande tabel getoond worden.

Het kan dus zijn dat je de zorgverzekering goedkoper kan afsluiten. Bezoek daarom ook de informatie pagina van de zorgverzekeringen. Om het gemakkelijk te maken staan de links op de pagina’s. Of klik op het grote plaatje van de zorgverzekering. Getoonde premies zijn met alleen het wettelijk verplichte eigen risico.

ZorgverzekeraarZorgverzekeringMaandpremie 2014Maandpremie 2015
De Amersfoortse logoAmersfoortse Zorgverzekeringvanaf € 95,59Vanaf € 102,95
Anderzorg logoAnderZorg ZorgverzekeringVanaf € 86,25Vanaf € 93,00
Avero Achmea logoAvero ZorgverzekeringVanaf € 99,75Vanaf € 102,45
Bewuzt logoBewuzt ZorgverzekeringVanaf € 68,50Vanaf € 70,00
CZ logoCZ ZorgverzekeringVanaf € 71,92Vanaf € 79,50
CZdirect zorgverzekering 2014CZ ZorgverzekeringVanaf € 63,00Vanaf € 68,20
Delta Lloyd logoDelta Lloyd ZorgverzekeringVanaf € 77,84Vanaf € 82,11
Ditzo logoDitzo ZorgverzekeringVanaf € 86,75Vanaf € 89,95
FBTO LogoFBTO ZorgverzekeringNieuwe verzekeringVanaf € 92,00
De Friesland zorgverzekering 2014De Friesland ZorgverzekeringVanaf € 66,95Vanaf € 79,95
HEMA logoHEMA ZorgverzekeringVanaf € 69,00Vanaf € 75,00
Kiemer logoKiemer ZorgverzekeringNieuwe verzekeringVanaf € 69,95
Menzis logoMenzis ZorgverzekeringVanaf € 86,50Vanaf € 90,75
OHRA Zorgverzekering 2014OHRA ZorgverzekeringVanaf € 71,52Vanaf € 75,20
ONVZ zorgverzekering 2014ONVZ ZorgverzekeringVanaf € 96,51Vanaf € 101,85
PNOzorg logoPNOzorg ZorgverzekeringVanaf € 66,54Vanaf € 96,60
Unive zorgverzekering 2014Unive ZorgverzekeringVanaf € 68,65Vanaf € 96,30
VGZ LogoVGZ ZorgverzekeringVanaf € 76,95Vanaf € 96,35
Zekur logoZekur ZorgverzekeringVanaf € 65,25Vanaf €
Zilveren Kruis logoZilveren Kruis ZorgverzekeringVanaf € 97,95Vanaf € 89,95
Zilveren Kruis logoZilveren Kruis Studenten ZorgverzekeringVanaf € 62,29Vanaf €

De premies voor de zorgverzekering 2015 in bovenstaande tabel zijn op alfabetische volgorde geplaatst. Zie de volgende pagina voor de actuele informatie over besparen zorgverzekering.

Zie ook zorgverzekeringen 2014 voor een volledig overzicht van de aangeboden zorgverzekeringen voor 2014.

Let op: de producten zijn niet geheel hetzelfde. De zogenoemde natura verzekeringen en restitutie zorgverzekeringen kunnen door elkaar heen staan. ook kunnen mogelijk collectiviteit kortingen worden gekregen op de basisverzekering en/of aanvullende verzekering.

Kun je besparen op zorgverzekeringen 2015

Een korte inventarisatie onder de aanbiedingen leert dat de verzekeraars weinig verschillen in de hoogte van de premie die ze vragen voor de basisverzekering. Maar we zien wel degelijk verschillen in de dekkingen die vanuit de aanvullende pakketten wordt geboden. Ook zijn meer dan voorheen verzekeraars die hun pakketten afstemmen op specifieke doelgroepen. Zie bijvoorbeeld de introductie van de nieuwe zorgverzekeringen van Kiemer. Ook bij de zorgverzekeringen 2015 zien we een nieuwe zorgverzekeraar (ANNO12) en nieuwe labels van bestaande zorgverzekeraars.

Maar ook een aantal bekende zorgverzekeringen van Achmea worden in 2015 niet meer aangeboden.

Zie hier boven de verschillen in de premies van de verschillende zorgverzekeraars en aanbieders.

Nu zorgverzekering vergelijken?

Met het nieuwe jaar inzicht komt ook het moment dat we in Nederland weer denken aan de nieuwe zorgverzekering. Op het eind van het jaar maken de zorgverzekeraars de nieuwe premies bekend van de zorgverzekeringen. Deze premies moeten uiterlijk half november aan alle verzekerden bekend gemaakt. Nog niet alle verzekeraars hebben de nieuwe premies gepubliceerd. Maar het is al wel duidelijk dat we rekening moeten gaan houden met een premie stijging van rond de 10%. Ook zijn er veranderingen in de dekking vanuit de basisverzekering. Gelukkig hebben veel verzekeraars ervoor gekozen om de dekkingen die uit de basisverzekering vallen toe te voegen aan de additionele verzekeringen.

Wat is Goed moment om verzekeringen te vergelijken?

De verschillende zorgverzekeraars komen juist op het eind van het jaar met veel acties om haar zorgverzekering te promoten. De verwachting is dat dit jaar veel consumenten de zorgverzekeringen vergelijken en dat de bereidheid om te switchen hoger is dan in andere jaren. De verzekeraars zullen er dan ook alles aan gaan doen om nieuwe zorgverzekering te kunnen sluiten. Hoe meer verzekerden in de portefeuille des te sterker staat de verzekeraar bij het inkopen van de zorg. Ook kunnen de kosten van de zorgverzekeraar over een grotere groep verdeeld worden. Zo moet meer geld over blijven om te kunnen besteden aan de daadwerkelijke levering van de zorg en het streven van de verzekeraars om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Kijk niet alleen naar goedkope zorgverzekering

Kijk bij het zorgverzekering vergelijken niet alleen naar de laagste premie. Kijk ook of de geboden dekking ook goed aansluit bij wat jij verwacht van een zorgverzekering. Wil je bijvoorbeeld een Naturapolis of een Restitutiepolis? En wil je wel een hoog Eigen Risico. Heb al vaak gehoord dat consumenten dachten te besparen op de zorgverzekering maar niet wisten dat ze voor een hoog Eigen Risico hadden gekozen.

Dan kan het wel eens erg tegenvallen als je gebruik moet maken van de zorgverlening.

Meer nieuws over verzekeringen voor de vergelijking?

Wil je wat meer nieuws hebben ten aanzien van de verschillende verzekeringen en verzekeraars. Bezoek dan ook de site Verzekering-Nieuws.nl. Met informatie over verschillende verzekeringen en verzekeraars.

Geen bemiddeling zorgverzekering

Helaas kunnen we geen inhoudelijke vragen beantwoorden over de verschillende verzekeringen. Voor advies over een specifieke zorgverzekering of een persoonlijke vergelijking van de verschillende zorgverzekeringen verwijzen we je graag door naar de zorgverzekeraar of tussenpersoon.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 28 november 2015)