Zilveren Kruis Zorgverzekering 2014

Zilveren Kruis zorgverzekering 2014

Op deze pagina de informatie over de Zilveren Kruis 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de Zilveren Kruis zorgverzekering. Zilveren Kruis is toch wel een van de bekendste zorgverzekeraars van Nederland. Al jaren actief met zorgverzekeringen heeft het enorm veel ervaring binnen de zorg. Zilveren Kruis kan als een van de grootste zorgverzekeraars duidelijk het verschil maken in de markt.

Met het enorme schaalvoordeel is het in staat om voordelig zorg in te kopen en weet het ook erg goed wat specifieke zorgbehoeften zijn in de markt.

Ook is Zilveren Kruis erg actief met het verbeteren van de zorg. Daarbij zet het in op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening maar probeert het ook om haar klanten gezonder te laten leven.

Opties voor basisverzekering Zilveren Kruis zorgverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering wordt door de overheid betaald. Verzekeraars kunnen zelf wel variëren in de manier waarop deze basisverzekering wordt geregeld. Bij de Zilveren Kruis zorgverzekering kun je uit de volgende basisverzekeringen kiezen:

 • Beter Af Exclusief, vanaf € 109,95 per maand, Volledige keuze uit alle zorgverleners in Nederland, Vergoeding bij alle zorgverleners in Nederland
 • Beter Af, vanaf € 99,95 per maand, Zeer ruime keuze uit zorgverleners in Nederland, vergoeding voor alle verzekeraars waarmee Zilveren Kruis contract heeft gesloten,
 • Beter Af Selectief, vanaf € 87,50 per maand, Vergoeding bij alle zorgverleners waar wij afspraken mee hebben, Alleen geselecteerde zorgverleners worden vergoed, je regelt de zorgzaken online,

De getoonde vanaf premies van de Zilveren Kruis zorgverzekering zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico, zal de premie per maand voor deze basisverzekering dalen.

Zilveren Kruis Achmea geeft aan dat een Beter Af Exclusief Polis bestaat uit een Beter Af Restitutiepolis (€102,50 excl. korting) en een Beter Af Exclusief Pakket (€7,45 excl. korting).

Korting op Achmea Zilveren Kruis zorgverzekering

De verzekeraar heeft met veel organisaties en bedrijven afspraken gemaakt ten aanzien van de zorgverzekering. Op basis van deze afspraken kun je korting krijgen op de premie van de verzekering. Zilveren Kruis Achmea geeft aan dat 90% van de Nederlanders recht heeft op een korting. Zie de site van Zilveren Kruis voor meer informatie. Een Zilveren Kruis collectief kan je een forse besparing op de premie opleveren.

Ook als je kiest voor een jaarbetaling van de premie voor je zorgverzekering krijg je korting. Zie voor de voorwaarden de site van Zilveren Kruis.

Aanvullende dekking bij Zilveren Kruis Zorgverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende verzekering. Met een Zilveren Kruis aanvullende verzekering en/of een tandartsverzekering ben je beter verzekerd tegen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, kraamzorg of orthodontie.

Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen bij de verzekeraar:

 • Beter Af Plus (4 sterren), vanaf € 35,35 per maand, oa alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 840,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen,
 • Beter Af Plus (3 sterren), vanaf € 18,50 per maand, oa 27 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 640,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen,
 • Beter Af Plus (2 sterren), vanaf € 11,35 per maand, oa 12 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 440,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen,
 • Beter Af Plus (1 ster), vanaf € 6,55 per maand, oa 6 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 240,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen,

De prijs van onze aanvullende verzekering zijn bij Zilveren Kruis opgedeeld in leeftijdsklassen. De hiervoor genoemde premies gelden voor verzekerden van 18 t/m 29 jaar.

Zie de site van zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor een volledig overzicht van de dekkingen en polisvoorwaarden Zilveren Kruis Achmea voor deze aanvullende zorgverzekeringen.

Extra pakketten bij Zilveren Kruis Achmea zorgverzekering

Zilveren Kruis Achmea heeft extra pakketten bij haar zorgverzekering voor de mensen die fanatiek sporten of al een dagje ouder zijn. Tegen een klein bedrag extra per maand kun je profiteren van extra vergoedingen en diensten:

 • Achmea Sport Pakket, vanaf € 4,50 per maand, oa ruime vergoeding sport-hulpmiddelen en blessure consulten
 • Achmea Fit Pakket, vanaf € 5,50 per maand, oa jaarlijkse griepvaccinatie, jaarlijkse health check
 • Achmea Vitaal Pakket, vanaf € 7,40 per maand, oa preventief diagnostisch onderzoek en jaarlijkse griepvaccinatie

Verschillende mogelijkheden Zilveren Kruis Tandartsverzekering

Met een tandartsverzekering kies je voor een verzekering tegen de tandartskosten. De veel voorkomende behandelingen worden vanuit deze verzekering voor 100% vergoed. Je kiest bij de tandartsverzekering voor het maximale bedrag per jaar:

 • Beter Af Tandarts (4 sterren), vanaf € 41,60 per maand, vergoeding tot € 1250 per jaar
 • Beter Af Tandarts (3 sterren), vanaf € 27,70 per maand, vergoeding tot € 1000 per jaar
 • Beter Af Tandarts (2 sterren), vanaf € 16,45 per maand, vergoeding tot € 500 per jaar
 • Beter Af Tandarts (1 ster), vanaf € 12,25 per maand, vergoeding tot € 250 per jaar

Ook de premies voor de tandartsverzekering zijn bij Zilveren Kruis zorgverzekering opgedeeld in leeftijdsklassen. De hierboven genoemde premies gelden voor de groep van 18 t/m 29 jaar. Zie de site van de verzekeraar voor het vergoedingenoverzicht Zilveren Kruis met informatie over de vergoedingen en de premies voor de andere leeftijdsklassen. Daar lees je ook welke behandelingen en diensten bij de tandarts niet worden vergoed. Het uitwendig bleken van tanden valt buiten de dekking. Op de site van worden de behandelcodes aangegeven die niet mee tellen in de vergoeding.

Zie ook de informatie over de Zilveren Kruis zorgverzekering op de site van Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de Zilveren Kruis zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)