VGZ Zorgverzekering 2014

VGZ Zorgverzekering

Op deze pagina de informatie over de VGZ 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de VGZ zorgverzekering. VGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ, die met ruim 4,1 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland is. VGZ heeft geen winstoogmerk. Zorgverzekeraar VGZ geeft aan voor goede zorg te gaan. Samen met haar klanten en de zorgaanbieders wil het de zorg slimmer organiseren.

Waarbij de zorg beter aansluit op de persoonlijke situatie van de consument. En de verleende zorg moet in een keer goed zijn.

VGZ zorgverzekering met keuze basisverzekering

Bij de VGZ zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden bij de basisverzekering. Je kunt kiezen daarbij kiezen uit de volgende opties:

 • VGZ Natura Selectief, € 76,95 per maand met € 860 eigen risico, ruime keuze uit zorgverleners, 75% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg
 • VGZ Natura, € 80,95 per maand​ met € 860 eigen risico, zeer ruime keuze uit zorgverleners, 80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg.
 • VGZ Restitutie, € 84,95 per maand met € 860 eigen risico, volledige vrije keuze bij zorg, 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

VGZ geeft aan dat de VGZ natura zorgverzekering het meest gekozen is. Bij het kiezen van de VGZ basisverzekering moet je eerst bepalen welke zorg je nodig denkt te hebben en of je voor een restitutieverzekering wilt kiezen of niet. De premie van de basisverzekering is afhankelijk van de hoogte van het eigen risico. Hoe hoger dit eigen risico hoe hoger de korting op de premie van de VGZ Zorgverzekering. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 180 euro per jaar per verzekerde.

Aanvullende verzekeringen bij VGZ zorgverzekering

Bij VGZ kun je zelf de dekking van de aanvullende verzekeringen bepalen. Maar je kan ook kiezen voor zogenoemde alles in 1 pakketten bij de VGZ zorgverzekering.
Bij de aanvullende verzekeringen heb je de volgende keuze:

 • VGZ Aanvullend Goed, o.a. fysiotherapie € 200 per jaar, vaccinaties € 200 per jaar, geen brillen en contactlenzen
 • VGZ Aanvullend Beter, o.a. fysiotherapie € 400 per jaar, vaccinaties € 400 per jaar, brillen en contactlenzen € 100 per drie jaar
 • VGZ Aanvullend Best, o.a. fysiotherapie € 600 per jaar, vaccinaties € 500 per jaar, brillen en contactlenzen € 150 per drie jaar

Op haar site geeft VGZ aan in welke situaties welke aanvullende verzekering jet meest gekozen wordt. Jongeren kiezen meestal voor VGZ Aanvullend goed. Singles, duo’s en gezinnen kiezen het meest voor VGZ Aanvullend Beter. 50 Plussers geven de voorkeur aan VGZ aanvullend Best.

Zie de site van verzekeraar VGZ voor meer informatie over de dekking van deze aanvullende verzekeringen en de VGZ polisvoorwaarden voor acceptatie. Daar staat ook de informatie over VGZ vergoedingen uit deze verschillende pakketten. Gebruik hiervoor het VGZ vergoedingenoverzicht, met een alfabetische index.

Alles-in-1 Pakketten bij VGZ

Ga je voor gemak en zekerheid en wil je geen gedoe bij het samenstellen van de dekking van je zorgverzekering. Kies dan voor een Alles-in-1 Pakket. Daarbij kun je kiezen uit de volgende pakketten:

 • VGZ Jong Pakket, vanaf € 24,95 per maand, Alternatieve zorg € 200 per jaar
 • VGZ Fit & Vrij Pakket, vanaf € 35,90 per maand, Alternatieve zorg Onderdeel van zorgtegoed
 • VGZ Gezin Pakket, vanaf € 47,90 per maand, o.a. orthodontie Tot 18 jaar: 80% tot € 2.500 Vanaf 18 jaar: € 350
 • VGZ Vitaal Pakket, vanaf € 43,45 per maand, alternatieve zorg € 300 per jaar

Zie de site van zorgverzekeraar VGZ voor een volledig overzicht van de dekking van deze pakketten. Daar lees je ook meer over de polisvoorwaarden.

Tandartsverzekeringen bij VGZ Zorgverzekering

Ook bij de VGZ tandartsverzekering kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden:

 • VGZ Tand Goed, 80% tot € 250 per jaar, geen orthodontie tot 18 jaar
 • VGZ Tand Beter, 80% tot € 500 per jaar, orthodontie tot 18 jaar maximaal € 1.500
 • VGZ Tand Best, 80% tot € 1000 per jaar, orthodontie tot 18 jaar maximaal € 2.500

Jongeren kiezen bij de VGZ zorgverzekering meestal voor de VGZ Tand Goed dekking. VGZ Tand Beter wordt door Gezinnen, Duo’s en Singles het meest gekozen. Ook de 50 plussers kiezen voor de dekking vanuit de VGZ Tand beter verzekering volgens VGZ.

Zorgverzekeraar VGZ valt in de prijzen

In november 2013 is VGZ door WUA! uitgeroepen tot de beste online zorgverzekeraar. De verzekeraar scoort met haar website erg goed op vertrouwen. Eerder kreeg de VGZ klantenservice al een goed beoordeling.

Zie de site van VGZ voor een volledig overzicht van de dekking van deze pakketten. Daar lees je ook meer over de polisvoorwaarden.

Via de online MijnVGZ omgeving kun je bij VGZ declaraties indienen. Via deze omgeving kun je ook je eigen gegevens bijwerken.

Zie ook de informatie over de VGZ zorgverzekering op de site van Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de VGZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)