Univé Zorgverzekering 2014

Unive zorgverzekering 2014

Op deze pagina de informatie over de Univé 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de Univé zorgverzekering.

Meest klantvriendelijkste Zorgverzekeraar

Dit jaar zet Unive in op een goedkope zorgverzekering en daarbij ook nog eens de beste zorg. Met de Univé zorgverzekering is de klant Zorgeloos verzekerd. Univé heeft een uitgebreide zorgverzekering met een prima service, een lage premie en waar de verzekeraar erg trots op is, een persoonlijk advies.

Waarom Univé Zorgverzekering

Op de site van de verzekeraar staat een lijstje waarom je als consument moet kiezen voor een verzekering van Univé:

 • Univé verzekeringen heeft geen winstoogmerk
 • Lage premie voor zorgverzekering, vanaf 82,42 euro
 • 10% korting mogelijk via ledencollectief
 • Declaraties voor zorg snel betaald
 • meest klantvriendelijke verzekeraar

Keuze in basisverzekering bij Univé zorgverzekering

Bij Univé kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. De inhoud van de basisverzekeringen is door de overheid bepaald. Maar je hebt bij de Univé zorgverzekering de keuze tussen een Natura verzekering (Univé Zorg Geregeld polis) en een Restitutie verzekering (Univé Zorg Vrij Polis). Bij deze laatste basisverzekering heb je een vrije keuze van zorgverleners. De gemaakte kosten bij deze zorgverleners kun je achteraf declareren. Bij de Natura verzekering heb je een ruime keuze uit de gecontracteerde zorgaanbieders. Daarbij worden de kosten automatisch betaald door Univé. Voor beide basisverzekeringen geldt dat kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd zijn. De premie voor de restitutie verzekering ligt wel iets hoger per maand:

 • Univé Zorg Geregeld polis, vanaf € 95,95 per maand
 • Univé Zorg Vrij Polis, vanaf € 99,95 per maand

De getoonde premiebedragen zijn de maandpremies op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van € 360,- per jaar. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico, zal de premie per maand voor de Univé basisverzekering lager uitvallen.

Aanvullende verzekeringen bij Unive Zorgverzekering

Ook bij de Univé Zorgverzekering kun je de dekking vanuit de basisverzekering uitbreiden door te kiezen uit een aanvullende verzekering. Daarbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Univé Extra Zorg polis Goed, € 8,75 per maand, voor meest noodzakelijke zorg, zoals medische kosten in buitenland, vaccinaties en fysiotherapie.
 • Univé Extra Zorg polis Beter, € 18,25 per maand, hogere budgetten bij onder ander fysiotherapie en preventie, en dekking voor kraamzorg, bevalling en brillen.
 • Univé Extra Zorg polis Best, € 31,95 per maand, bij deze optie heb je de hoogste budgetten voor onder andere fysiotherapie en preventie, plus dekking voor ooglaseren en bepaalde plastisch chirurgische behandelingen zoals ooglid- en buikwandcorrectie

Zie de site van Univé verzekeringen voor de polisvoorwaarden en de hoogte van de dekking bij de verschillende aanvullende verzekeringen. Daar zie je ook de actuele Unive vergoedingen.

Tandartsverzekering bij Univé Zorgverzekering

Bij Univé kun je ook een tandartsverzekering afnemen. Dit hoeft niet in combinatie met een aanvullende zorgverzekering. Ook bij de tandartsverzekering kun je kiezen uit drie verschillende pakketten:

 • Tand Goed pakket, ​€ 12,25 per maand, 80% vergoeding tot ​€ 250,- per jaar
 • Tand Beter pakket, ​€ 19,50 per maand, 80% vergoeding tot ​€ 500,- per jaar, orthodontie tot 18 jaar € 1.500,- , orthodontie vanaf 18 jaar € 500,- per looptijd van verzekering
 • Tand Best pakket, ​€ 39,45 per maand, 80% vergoeding tot ​€ 1000,- per jaar, orthodontie tot 18 jaar € 2.500,- , orthodontie vanaf 18 jaar € 1500,- per looptijd van verzekering

Kinderen jonger dan 18 jaar krijgen dezelfde aanvullende tandartsverzekering als de hoogst verzekerde volwassene op de polis. Zie de site van Univé verzekeringen voor meer details ten aanzien van de belangrijkste vergoedingen op de Univé tandartsverzekering.

Korting op de Univé Zorgverzekering mogelijk?

Bij Zorgverzekeraar Univé kun je ook profiteren van korting op de premie van de zorgverzekering. Dit kan op de volgende manieren:

 • Kies voor hoger eigen risico
 • Tot 10% korting via het ledencollectie, afhankelijk van aantal schadeverzekeringen bij Univé.
 • 1% korting bij betaling premie per jaar.

Totaalpakketen bij Univé Zorgverzekering

Wil je niet zelf de zorgverzekering helemaal samenstellen? Dan kun je bij Univé ook kiezen voor een Totaalpakket. Deze pakketten zijn afgestemd op specifieke leefsituaties, zoals Univé aangeeft elk van de varianten is geschikt voor een speciale doelgroep

Je kunt kiezen uit de volgende totaalpakketten:

 • Univé Jong Pakket – € 27,15, goedkope verzekering voor jonge mensen (18 en 27 jaar). Inclusief Tandartsbezoek, fysiotherapie, vaccinaties voor reizen naar het buitenland. En een SOA-test, condooms en acne-behandeling.
 • Univé Fit & Vrij Pakket – € 38,50, Voor wie gezond leeft en zich fit voelt en nog geen 50 jaar is. Een unieke aanvullende verzekering met een zorgtegoed van € 1.000,-.
 • Univé Gezin Pakket – € 50,95, een complete verzekering, fysiotherapie, alternatieve zorg en extra kraamzorg tot orthodontie voor kinderen. Huishoudelijke hulp en kinderopvang voor het geval je in het ziekenhuis moet worden opgenomen
 • Univé Vitaal Pakket – € 45,95, Voor als de kinderen al de deur uit zijn. Een pakket met typische vergoedingen voor op latere leeftijd: fysiotherapie, zorghotels of een gezondheidstest

Kijk ook eens naar de goedkope ZEKUR Univé zorgverzekering. Een online zorgverzekering met zeer scherpe premie.
Zie ook de informatie over de Unive zorgverzekering op de site van Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de Unive zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)