PNOZorg Zorgverzekering 2014

PNOzorg zorgverzekering 2014

Op deze pagina de informatie over de PNOzorg 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de PNOzorg zorgverzekering.

Zorg voor creatief Nederland

Voor veel mensen is PNOzorg een onbekende zorgverzekering. Maar de organisatie is al 60 jaar specialist in zorgverzekeringen voor mensen die werkzaam zijn in de creatieve sector of in de media. Je komt de advertenties van PNOzorg dan bijvoorbeeld tegen in de verschillende media die op deze doelgroep is gericht.

Bij de zorgverzekering van PNO heb je altijd een vrije keuze voor arts of ziekenhuis. Voor deze vrije keuze is geen extra premie verschuldigd.

Korting op PNOzorg Zorgverzekering via stichting

Bij veel zorgverzekeringen kun je een korting krijgen op de premie via een collectiviteit. Ook bij de PNOzorg zorgverzekering is dit mogelijk. De verzekeraar geeft aan dat iedereen een kan profiteren van een collectiviteitskorting. Of je nu werkt voor een bedrijf op niet. Je krijgt direct korting. Deze korting is al verwerkt in de premie. Op de basisverzekering ontvang je 8% korting bij PNOzorg. Bij de aanvullende verzekeringen is deze korting zelfs nog hoger. Je krijgt daar 10% korting op de premie. Deze standaardkorting wordt ook gegeven op de tandartsverzekering. Alle verzekerden die niet eerder een zorgverzekering hadden lopen bij PNOzorg en ook niet actief zijn in de creatieve sector, kunnen voor deze korting gewoon lid worden van de Stichting Vrienden van PNOzorg. Daarvoor staat op de site een speciaal aanmeldformulier van de PNOzorg zorgverzekering.

Al vijf jaar op rij beste zorgverzekeraar

In de reclame die je af en toe op de radio hoort geeft PNOzorg aan dat het misschien saai is, maar deze zorgverzekering is al vijf jaar op rij uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar. Dit is een verkiezing die door Zorgkiezer.nl wordt uitgeroepen. Sinds 1 oktober van 2012 is de naam van PNO Ziektekosten omgezet naar PNOzorg. Een kleine verandering maar wel een verzekeraar die een zorgverzekering met de hoogste kwaliteit in de markt zet.

Duidelijke PNOzorg basisverzekering

PNOzorg biedt gewoon een basisverzekering aan. De premie voor de basisverzekering is € 91,54 per maand (inclusief 8% collectiviteitskorting). Dit op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico dan kan de maandpremie zelfs dalen naar € 66,54 per maand.

Aanvullende verzekeringen bij PNOzorg

Bij PNOzorg kun je uit verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. Voor iedereen is er keuze. Of je nu een uitgebreid pakket wilt hebben of alleen maar een beetje extra dekking. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • PNO Be Young speciaal voor jongeren: vanaf € 9,00 per maand, oa. alternatieve therapie Maximaal € 100, max 6 behandelingen fysiotherapie, condooms 100%.
 • PNO Budget goed en scherp geprijsd: vanaf € 18,00 per maand, oa Maximaal 9 behandelingen fysiotherapie, vaccinaties max 75 euro
 • PNO Budget met keuzevoordeel: vanaf € 15,30 per maand, oa Maximaal 9 behandelingen fysiotherapie, vaccinaties max 75 euro
 • PNO Extra ruime gezinsdekking: vanaf € 31,80 per maand, oa max Maximaal 26 behandelingen fysiotherapie, vaccinaties max 100 euro
 • PNO Compleet zorgeloos verzekerd: vanaf € 56,70 per maand, oa 100% fysiotherapie, vaccinaties max 150 euro, hospice 100%.

Bij PNO Budget kun je ook bepaalde modules niet selecteren en gaan voor het keuzevoordeel. Hiermee heb je niet meer overal een dekking voor. Zie de site van PNOzorg voor meer informatie over alle vergoedingen en voorwaarden bij de verschillende aanvullende verzekeringen bij de PNO zorgverzekering.

Keuze PNOzorg tandartsverzekeringen

Ook bij de tandartsverzekeringen heb je bij PNOzorg verschillende keuze mogelijkheden. Hierbij kun je kiezen uit:

 • Tandarts Budget, als je weinig kosten verwacht: € 10,50 per maand, oa. tandheelkundige zorg Maximaal € 250 per jaar, geen orthodontie
 • Tandarts Standaard, als je liever minder risico neemt: € 20,50 per maand, oa. tandheelkundige zorg Maximaal € 500 per jaar, orthodontie max 800 euro
 • Tandarts Extra, als je veel zorg besteedt aan je gebit: € 31,50 per maand, oa. tandheelkundige zorg Maximaal € 850 per jaar, orthodontie max 1.200 euro
 • Tandarts Compleet, zorgeloos verzekerd: € 42,00 per maand, oa. tandheelkundige zorg Maximaal € 1.100 per jaar, max 1.600 euro

Als je kiest voor een Tandarts Extra of een Tandarts Compleet verzekering moet je een aantal vragen over de conditie van gebit en tandvlees beantwoorden.

Ook een PNOzorg tandartsverzekering kun je sluiten zonder een PNOzorg basisverzekering. Je moet dan wel 50% extra premie betalen voor deze tandartsverzekering.

Eenvoudig declaratie indienen bij PNOzorg zorgverzekering

Voor het indienen van een declaratie voor de zorgverzekering kun je bij PNO gebruik maken van een mobiele App. Deze zijn beschikbaar in de Apple App Storen en op Google Play.
Of je gaat naar Mijn PNO op het internet. Daar kun je inloggen met je PNOzorg login gegevens of je DigiD.

Waarom moet je voor een PNOzorg zorgverzekering kiezen>

Op haar site geeft PNOzorg een opsomming van redenen om over te stappen naar de PNOzorg zorgverzekering:

 • Keuzevrijheid: je kiest bij ons zelf je arts en ziekenhuis
 • Collectiviteitskorting voor iedereen
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • Op maat verzekering met 15% korting: PNO Budget
 • Persoonlijke ondersteuning door onze ZorgConsulent
 • De beste zorgverzekeraar, al zes jaar op rij

Zie ook de informatie over de PNOzorg zorgverzekering op de site van Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de PNOzorg zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)