PMA Zorgverzekering 2014

PMA Zorgverzekering 2014

Op deze pagina de informatie over de PMA 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de PMA zorgverzekering. Volgens de verzekeraar is de PMA Zorgverzekering een van de meest voordelige zorgverzekering. Deze zorgverzekering van PMA is ondergebracht bij Menzis zorgverzekeringen. Daarmee heb je als verzekerde wel de voordelen van een grote en ervaren verzekeraar maar kun je ook profiteren van de scherpe premie van PMA.

PMA staat voor “Positive Mental Attitude” en is al 22 jaar actief. In 2013 heeft PMA meer dan 850.000 tevreden relaties. Via de organisatie kun je voordelige verzekeringen afsluiten maar ook profiteren van andere kortingsproducten.

PMA Zorgverzekering 2014

Keuze voor basisverzekering bij PMA zorgverzekering

Bij PMA kun je kiezen uit twee varianten van de basisverzekering. Kies je voor een restitutiepolis of voor een natura zorgverzekering? PMA geeft aan dat meer dan 85% van de zorgverzekeringen in Nederland een naturapolis is.

  • ZorgVerzorgd (naturapolis), vanaf € 83,50 per maand, als verzekerde van PMA kun je dan terecht bij meer dan 35.000 aangesloten zorgaanbieders. Dit zijn de zorgverleners die een overeenkomst hebben met zorgverzekeraar Menzis. Zorg bij niet gecontracteerde zorg wordt mogelijk niet helemaal vergoed.
  • ZorgZo (restitutiepolis), vanaf € 87,20 per maand, alle kosten vergoed bij gecontracteerde zorg, basis vergoeding bij niet gecontracteerde zorg (op basis van normbedrag)

De getoonde premie bedragen van de PMA 2014 basisverzekering zijn op basis van een alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Als je vrijwillig voor een hoger eigen risico kiest zal de premie voor de basisverzekering lager uitvallen.

Aanvullende verzekeringen bij de PMA Zorgverzekering

Bij de PMA zorgverzekering heb je veel mogelijkheden voor het uitbreiden van de dekking van de basisverzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • ExtraVerzorgd 1 vanaf € 6,70 per maand, fysiotherapie 9 behandelingen, sportmedisch advies max 100 euro, geen dekking alternatieve therapie.
  • ExtraVerzorgd 2 vanaf € 16,28 per maand, fysiotherapie 18 behandelingen, sportmedisch advies max 150 euro, alternatieve therapie 80% en max 400 euro
  • ExtraVerzorgd 3 vanaf € 33,03 per maand, fysiotherapie 40 behandelingen, sportmedisch advies max 250 euro, alternatieve therapie 80% en max 600 euro

Zie de site van PMA verzekeringen voor meer informatie over de dekking en polisvoorwaarden van deze aanvullende verzekeringen. Op de site van PMA straat de globale vergoedingenwijzer.

Overzicht PMA Tandartsverzekering

Kosten voor de tandheelkundige hulp kunnen snel oplopen geeft PMA aan. Hiervoor kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Daarbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • TandVerzorgd 1, vanaf € 8,91 per maand, consulten 100%, geen dekking inlays, geen orthodontie
  • TandVerzorgd 2, vanaf € 15,16 per maand, consulten 100%, dekking inlays 50%, geen orthodontie
  • TandVerzorgd 3, vanaf € 30,60 per maand, consulten 100%, dekking inlays 50%, orthodontie max 1000 euro per verzekeringsduur

Bij de dekking voor orthodontie geldt een wachttijd van een jaar. Vergoedingen gegeven voor 18 jaar worden ingehouden op het maximale bedrag. Was je in 2013 al verzekerd bij Menzis, dan is de wachttijd niet van toepassing. Op de site van Menzis kun je meer informatie vinden over de wachttijden.

PMA Bonus en voordelen

PMA hanteert bonussen bij haar zorgverzekering. Iedere verzekerde vanaf 18 jaar heeft recht op de PMA bonus. De hoogte van de PMA bonus voor het verzekeringsjaar 2014 is vastgesteld op 18 euro. Dit is hetzelfde bedrag als vorig jaar met de PMA bonus 2013. Kijk ook eens naar de PMA instapbonus 2014. Deze is vastgesteld op 46 euro voor 2014. De PMA bonus aanvragen gaat aan de hand van een invulformulier op de aparte site: pmabonus.nl. PMA geeft aan dat dit pas kan vanaf 1 november 2014 tot en met 31 december 2014?

Samenwerking met Menzis verzekeringen

De PMA zorgverzekering is ondergebracht bij Menzis. Je hebt de zelfde voorwaarden en dekkingen als bij Menzis maar heeft een premie die een stuk lager is geeft PMA aan. Dit door de PMA korting via de collectiviteit.

PMA jongeren zorgverzekering

Bij PMA kun je ook kiezen voor een jongeren zorgverzekering. Deze zorgverzekering is er voor iedereen die jong is of zich jong voelt geeft PMA aam. In deze dekking worden de vergoedingen van ExtraVerzorgd en Tandverzorgd gecombineerd. Net zoals dit bij Menzis het geval is. Voor deze jongeren zorgverzekering is geen wachttijd en is ook geen medische selectie nodig. De premie van deze PMA Jongeren zorgverzekering is door de collectiviteitskorting 10% goedkoper dan de verzekering van Menzis. De JongerenVerzogd verzekering is er al vanaf € 15,25 per maand.

Zie ook de informatie over de PMA zorgverzekering op de site van Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de PMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)