OHRA zorgverzekering 2014

OHRA Zorgverzekering 2014

Op deze pagina de informatie over de OHRA 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de OHRA zorgverzekering.

Voorkom Polisstress bij OHRA zorgverzekering

Ook OHRA verzekeringen is iedere jaar actief in de eindejaarscampagne van de zorgverzekeringen. Tijdens deze periode heeft het meestal speciale acties ter promotie van de OHRA zorgverzekering. OHRA maakte vorig jaar in de actie periode ook veel reclame voor het nieuwe zorgverzekeren. Waarmee een zorgverzekering in de markt gezet wordt met een dienstverlening die vooral via het internet verloopt.

Het indienen van de declaraties en het volgend van de afhandeling van de declaraties gaat allemaal online. Dit jaar pakt de zorgverzekeraar door op de online zorgverzekering. Alles online regelen bij OHRA Zorg.

De voordelen van de OHRA zorgverzekering

Bij OHRA kies je voor een restitutieverzekering waarbij je alle zaken rondom deze zorgverzekering online kan regelen. De verzekeraar geeft de volgende voordelen van een OHRA Zorgverzekering aan:

 • Vrije keuze zorgverlener
 • Alles online regelen via Mijn OHRA
 • rekeningen online declareren wanneer het jouw uitkomt
 • Inzage in wat de vergoeding is en of er eigen risico geldt
 • Eigen Risico gespreid betalen.

De dekking van de basisverzekering kun je bij OHRA uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Sterk, vanaf € 5,40 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie
 • Aanvullend, vanaf € 9,70 per maand, oa 4 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 250,-, geen orthodontie
 • Extra Aanvullend, vanaf € 18,29 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 500,- en € 1.000,- orthodontie
 • Uitgebreid, vanaf € 33,53 per maand, oa 18 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 750,- en € 2.000,- orthodontie

De premies voor de aanvullende verzekeringen zijn inclusief 5% korting. Dit met uitzondering van de premie voor Sterk.

De Buitenland spoedeisende medische zorg is bij alle aanvullende verzekeringen standaard. Daarbij heb je een dekking voor de hele wereld.

Zie de website van OHRA voor meer informatie over de dekking en polisvoorwaarden.

Korting OHRA Zorgverzekering mogelijk?

OHRA biedt de verzekerde twee manieren om korting te krijgen op de premie van de zorgverzekering. Door de zorgverzekering online te sluiten of via een collectiviteit. Bij een collectiviteit is de korting afhankelijk van de gemaakte afspraken met OHRA. Maar je hoeft dan niet alles online te regelen.

Sommige OHRA zorgverzekeringen kunnen meetellen bij de OHRA pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je bij OHRA hebt lopen, hoe hoger de korting op de premie.

De OHRA declaratie App

Dit jaar maakt OHRA veel reclame voor haar declaratie App. Hiermee kun je eenvoudig en snel de OHRA declaraties indienen. Deze App is op verschillende mobiele platformen beschikbaar. Zie de site van verzekeraar OHRA voor meer informatie over deze App. Maar je kunt ook bij de site van de OHRA zorgverzekering inloggen om je zaken online te regelen. Dit gaat via de optie Mijn OHRA Zorgverzekering op de site.

Duidelijk aanbod OHRA tandartsverzekering

Voor een OHRA tandartsverzekering heb je minder keuze mogelijkheden. Daar kun je kiezen uit een OHRA Tand Sterk of een OHRA Tandengaaf verzekering.

Bij de OHRA Tand Sterk verzekering krijg je ene vergoeding van de volgende tandheelkundige behadelingen uitgevoerd oor een tandarts of een mondhygiënist:

 • consulten
 • gaatjes vullen
 • gebitsreiniging
 • kiezen trekken
 • röntgenfoto
 • wortelkanaalbehandeling
 • verdoving

Het bleken van de tanden valt buiten de dekking van deze tandartsverzekering. Een Tand Sterk vergoedt 75% van de behandeling tot het maximaal verzekerd bedrag van € 250,-.

Bij de OHRA Tandgaaf verzekering worden ook de kosten van een tandprotheticus vergoedt. Abonnementen en het bleken van tanden worden weer niet vergoed met deze verzekering. Bij deze polis kun je kiezen uit twee verschillende verzekerde bedragen, van € 250,- of € 500,-.

Zie ook de informatie over de OHRA zorgverzekering op de site van Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de OHRA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)