CZ zorgverzekering 2014

CZ zorgverzekering 2014

Op deze pagina de informatie over de CZ 2014 zorgverzekering. Zie voor de actuele informatie de algemene pagina over de CZ zorgverzekering.
CZ is een coöperatieve organisatie. Een organisatie zonder winstoogmerk. Het is een verzekeraar die zich heeft gespecialiseerd in zorgverzekeringen en ziektekosten. Maar de organisatie voert ook de AWBZ regeling uit voor instellingen in verschillende gebieden. CZ zet verschillende zorgverzekeringen in de markt en behoort tot de grootste aanbieders op de markt van zorgverzekering.

Naast het eigen CZ label voert de organisatie ook een internet label gericht op jongeren, CZdirect Zorgverzekering. Verder voert het de administratie van zorgverzekeringen van andere verzekeraars.

Nauwe samenwerking verzekeraars

CZ werkt intensief samen met de Delta Lloyd Groep. Onderdeel van deze samenwerking is dat verzekerden van CZ diverse schadeverzekeringen, waaronder woonverzekering, autoverzekering en reisverzekeringen met aantrekkelijke korting kunnen afsluiten bij verzekeraars die onder de Delta Lloyd groep vallen. CZ voert de administratie van de OHRA Zorgverzekering en de Delta Lloyd zorgverzekering.

Basisverzekering van CZ zorgverzekering

CZ heeft twee verschillende basisverzekeringen. De “CZ Zorg-op-maatpolis” en de “CZ Zorgkeuzepolis”. De eerste verzekering wordt in 2012 aangeboden vanaf 81,17 euro per maand. De Zorgkeuzepolis kost iets meer en begint vanaf 89,67 euro per maand. CZ geeft op haar site duidelijk aan dat de meeste verzekerden de goedkope variant kiest. Daarmee wordt gekozen voor de zorgverleners waarmee CZ Zorgverzekering afspraken heeft gemaakt. Gezien de omvang van de verzekeraar in de markt heeft het goede afspraken kunnen maken. Voordeel is dat de rekeningen niet hoeven worden voorgeschoten. Maar het is dus ook mogelijk om zelf voor een zorgverlener te kiezen. Ook hier zal CZ zorgverzekering de rekeningen vergoeden maar zal deze veelal eerst voorgeschoten moeten worden.

Aanvullende verzekeringen CZ zorgverzekering

CZ heeft een aantal aanvullende verzekeringen in het assortiment. In totaal kun je kiezen uit zes aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor Jongeren, Gezinnen en 50 plussers.

Aanvullende verzekeringPremie/MaandOpmerking(en)
JongerenVanaf € 17,25Een goedkope zorgverzekering, want je betaalt alleen voor vergoedingen die interessant zijn voor jongeren en studenten
Gezinnen€ 40,60Dekking voor Fysiotherapie en oefentherapie en Orthodontie (CZ Beugelplan)
50 plussers€ 15,75Deze aanvullende verzekering vergoedt de kosten voor behandelingen of hulpmiddelen waar in deze levensfase behoefte aan is.
Basis€ 7,05Met de aanvullende verzekering Basis van CZ bent u een stuk zekerder van goede en uitgebreide zorg.
Plus€ 17,00Met de aanvullende verzekering Plus krijgt u meer hulpmiddelen en behandelingen vergoed dan in de aanvullende verzekering Basis.
Top€ 28,40De aanvullende verzekering Top van CZ biedt uitgebreidere vergoedingen dan de aanvullende verzekering Plus.

Een CZ zorgverzekering afsluiten gaat snel en eenvoudig. Maar kijk op de site van de verzekeraar ook even naar de CZ zorgverzekering vergoedingen en de CZ polisvoorwaarden.
Zie ook de CZdirect zorgverzekering voor de voordelige online zorgverzekeringen van CZ, een ideale zorgverzekering voor studenten. Mogelijk kun je via jouw werkgever een Collectieve CZ zorgverzekering afsluiten, daarmee ben je voordeliger uit.

Tandartsverzekeringen

CZ heeft natuurlijk ook een extra tandartsverzekering in het assortiment. Het heeft een basis tandartsverzekering voor € 17,55 per maand. Met de Uitgebreide tandartsverzekering heb je het meest complete pakket voor de tandartskosten. Deze verzekering kost € 32,30 per maand. Met deze tandartsverzekering krijg je 75% tot maximaal € 1.150,- per jaar vergoed bij bijvoorbeeld mondzorg kronen en bruggen. Bij de gewone tandartsverzekering is de vergoeding maximaal 450 euro per jaar.

Populairste basisverzekering CZ

Op haar site geeft de verzekeraar aan dat de Zorg Op maat polis de meest gekozen CZ Zorgverzekering is. Ruim 96% van haar klanten koos voor deze basisverzekering.

Online dienstverlening van CZ

Op de site van zorgverzekeraar CZ kun je inloggen op de Mijn CZ omgeving. Zo kun je online CZ declararties indienen.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor meer informatie over CZ Zorgverzekering.

De informatie over de CZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)