Hoe Besparen Zorgverzekering 2016 ?

Op deze pagina een overzicht van de premies van de verschillende zorgverzekeringen 2016. Voor iedere zorgverzekering tonnen we de premie van de basisverzekering 2016 en die van de basisverzekering van het vorige jaar. Met een link naar de pagina met meer informatie over de zorgverzekering. Zoals de aanvullende zorgverzekering, aanbod van verschillende basisverzekeringen, vergoedingen en polisvoorwaarden. De getoonde premies van de basisverzekering zijn per maand en op basis van alleen het verplichte eigen risico.

Wanneer je voor de zorgverzekering je kunt kiezen tussen een naturaverzekering of een restitutiepolis, zal de premie van de restitutieverzekering in onderstaande tabel getoond worden.

ZorgverzekeraarZorgverzekering 2016
Maandpremie 2016
De Amersfoortse logoAmersfoortse ZorgverzekeringVanaf € 107,95
Anderzorg logoAnderZorg ZorgverzekeringVanaf € 93,00
Avero Achmea logoAvero ZorgverzekeringVanaf € 109,45
Bewuzt logoBewuzt ZorgverzekeringVanaf € 92,00
CZ logoCZ ZorgverzekeringVanaf € 110,70
CZdirect zorgverzekering 2014CZdirect ZorgverzekeringVanaf € 94,45
Delta Lloyd logoDelta Lloyd ZorgverzekeringVanaf € 107,50
Ditzo logoDitzo ZorgverzekeringVanaf € 93,85
FBTO LogoFBTO ZorgverzekeringVanaf € 94,25
De Friesland zorgverzekering 2014De Friesland ZorgverzekeringVanaf € 106,50
HEMA logoHEMA ZorgverzekeringVanaf € 97,00
Kiemer logoKiemer ZorgverzekeringVanaf € 95,95
Menzis logoMenzis Zorgverzekering (basis voordelig)Vanaf € 90,75
OHRA Zorgverzekering 2014OHRA ZorgverzekeringVanaf € 96,10
ONVZ zorgverzekering 2014ONVZ ZorgverzekeringVanaf € 106,65
PNOzorg logoPNOzorg ZorgverzekeringVanaf € 101,15
Unive zorgverzekering 2014Unive ZorgverzekeringVanaf € 96,30
VGZ LogoVGZ ZorgverzekeringVanaf € 107,95
Zekur logoZekur ZorgverzekeringVanaf € 86,00
Zilveren Kruis logoZilveren Kruis ZorgverzekeringVanaf € 96,95
Zilveren Kruis logoZilveren Kruis Studenten ZorgverzekeringVanaf € 87,26

Het kan dus zijn dat je de zorgverzekering goedkoper kan afsluiten dan voor de hierboven getoonde premies. Bezoek daarom ook de informatie pagina van de zorgverzekeringen. Om het gemakkelijk te maken staan de links op de pagina’s. Of klik op het grote plaatje van de zorgverzekering. Getoonde premies zijn met alleen het wettelijk verplichte eigen risico. De premies voor de zorgverzekering 2016 in bovenstaande tabel zijn op alfabetische volgorde geplaatst.

Zie ook zorgverzekeringen 2015 voor een volledig overzicht van de aangeboden zorgverzekeringen voor 2015. In dit overzicht staan niet alle premies op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico weergegeven. De premies kunnen iets verschillen met de op deze pagina getoonde premies voor de zorgverzekering.

Let op: de producten zijn niet geheel hetzelfde. De zogenoemde natura verzekeringen en restitutie zorgverzekeringen kunnen door elkaar heen staan. ook kunnen mogelijk collectiviteits kortingen worden gekregen op de basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Kijk om op zorgverzekering te besparen ook naar deze mogelijke heden voor een korting.

Hoe besparen op zorgverzekeringen 2016 ?

Een korte inventarisatie onder de aanbiedingen leert dat de verzekeraars weinig verschillen in de hoogte van de premie die ze vragen voor de basisverzekering. Maar we zien wel degelijk verschillen in de dekkingen die vanuit de aanvullende pakketten wordt geboden. Ook zijn meer dan voorheen verzekeraars die hun pakketten afstemmen op specifieke doelgroepen. De zorgverzekering ANNO12 heeft het afgelopen jaar niet gehaald. Ook de Energiek zorgverzekering is in 2016 niet meer beschikbaar.

Zie hier boven de verschillen in de premies van de verschillende zorgverzekeraars en aanbieders.

Nu zorgverzekering vergelijken?

Met het nieuwe jaar inzicht komt ook het moment dat we in Nederland weer denken aan de nieuwe zorgverzekering. Op het eind van het jaar maken de zorgverzekeraars de nieuwe premies bekend van de zorgverzekeringen. Deze premies moeten uiterlijk half november aan alle verzekerden bekend gemaakt. Nog niet alle verzekeraars hebben de nieuwe premies gepubliceerd. Maar het is al wel duidelijk dat we rekening moeten gaan houden met een premie stijging van rond de 10%. Ook zijn er veranderingen in de dekking vanuit de basisverzekering. Gelukkig hebben veel verzekeraars ervoor gekozen om de dekkingen die uit de basisverzekering vallen toe te voegen aan de additionele verzekeringen.

Wat is Goed moment voor verzekeringen vergelijken?

De verschillende zorgverzekeraars komen juist op het eind van het jaar met veel acties om haar zorgverzekering te promoten. De verwachting is dat dit jaar veel consumenten de zorgverzekeringen vergelijken en dat de bereidheid om te switchen hoger is dan in andere jaren. De verzekeraars zullen er dan ook alles aan gaan doen om nieuwe zorgverzekering te kunnen sluiten. Hoe meer verzekerden in de portefeuille des te sterker staat de verzekeraar bij het inkopen van de zorg. Ook kunnen de kosten van de zorgverzekeraar over een grotere groep verdeeld worden. Zo moet meer geld over blijven om te kunnen besteden aan de daadwerkelijke levering van de zorg en het streven van de verzekeraars om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Goedkope zorgverzekering wel goedkoop?

Kijk bij het zorgverzekering vergelijken niet alleen naar de laagste premie. Kijk ook of de geboden dekking ook goed aansluit bij wat jij verwacht van een zorgverzekering. Wil je bijvoorbeeld een Naturapolis of een Restitutiepolis? En wil je wel een hoog Eigen Risico. Heb al vaak gehoord dat consumenten dachten te besparen op de zorgverzekering maar niet wisten dat ze voor een hoog Eigen Risico hadden gekozen.

Dan kan het wel eens erg tegenvallen als je gebruik moet maken van de zorgverlening.

Meer nieuws over zorgverzekering ?

Wil je wat meer nieuws hebben ten aanzien van de verschillende verzekeringen en verzekeraars. Bezoek dan ook de site Verzekering-Nieuws.nl. Met informatie over verschillende verzekeringen en verzekeraars.

Geen bemiddeling zorgverzekering

Helaas kunnen we geen inhoudelijke vragen beantwoorden over de verschillende verzekeringen. Voor advies over een specifieke zorgverzekering of een persoonlijke vergelijking van de verschillende zorgverzekeringen verwijzen we je graag door naar de zorgverzekeraar of tussenpersoon.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 17 november 2016)