Zilveren Kruis Zorgverzekering

Zilveren Kruis logo

Met een Zilveren Kruis zorgverzekering kies je voor een zorgverzekering van één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Daarmee profiteer je van de inkoopkracht van een grote verzekeraar. Al jaren is Zilveren Kruis actief met zorgverzekeringen en daarmee heeft het enorm veel ervaring binnen de zorg. Zilveren Kruis kan als een van de grootste zorgverzekeraars duidelijk het verschil maken in de markt.

Met het enorme schaalvoordeel is het in staat om voordelig zorg in te kopen en weet het ook erg goed wat specifieke zorgbehoeften zijn in de markt.

Door de omvang van de groep verzekerden kan Zilveren Kruis Achmea zich ook actief inzetten voor het verbeteren van de zorg. Daarbij zet het in op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening maar probeert het ook om haar klanten gezonder te laten leven.

Opties basisverzekering Zilveren Kruis zorgverzekering

Zoals bekend is de dekking vanuit de basisverzekering door de overheid bepaald. Zorgverzekeraars kunnen zelf wel variëren in de manier waarop deze basisverzekering wordt geregeld. Bij de Zilveren Kruis zorgverzekering 2015 heeft de verzekeraar nieuwe namen geïntroduceerd voor de basisverzekeringen. Je kunt nu uit de volgende drie basisverzekeringen kiezen:

 • Basis Budget, naturapolis, premie vanaf € 89,95 per maand, je kunt terecht bij een beperkt aantal ziekenhuizen en een ruim aantal overige zorgverleners
 • Basis Zeker, combinatiepolis, premie vanaf € 102,45 per maand, Je kunt terecht bij alle ziekenhuizen  en een ruim aantal overige zorgverleners
 • Basis Exclusief, restitutieverzekering, premie vanaf € 106,25 per maand, Je kunt terecht bij alle ziekenhuizen  en alle overige zorgverleners

De getoonde vanaf premies van de Zilveren Kruis zorgverzekering zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan zal de premie per maand voor deze basisverzekering dalen. Zilveren Kruis Achmea geeft op de site aan dat de Basis Zeker zorgverzekering het meest gekozen is door haar klanten.

Je kunt bij de basisverzekering ook nog een Basis Plus module afsluiten. Dit is een aanvulling op de basis verzekering. Voor een klein bedrag heb je een aanvullende dekking op de dekking vanuit de basisverzekering.

Met de nieuwe basisverzekeringen kun je de premies niet echt meer vergelijken met de Zilveren Kruis 2014 basisverzekeringen. Op haar site geeft de zorgverzekeraar ook een uitleg over de veranderingen bij de zorgverzekeringen en de Zilveren Kruis NL veranderingen ten aanzien van de Zilveren Kruis zorgverzekeringen.

Korting op Achmea Zilveren Kruis zorgverzekering

Zilveren Kruis Achmea heeft met veel organisaties en bedrijven afspraken gemaakt ten aanzien van de Zilveren Kruis zorgverzekering. Op basis van deze afspraken kun je korting krijgen op de premie van de verzekering. Zilveren Kruis Achmea geeft aan dat 90% van de Nederlanders recht heeft op een korting. Zie de site van Zilveren Kruis voor meer informatie. Een Zilveren Kruis collectief kan je een forse besparing op de premie opleveren. De kortingen worden gegeven op de premie van de basisverzekering en de premie van de aanvullende zorgverzekeringen. Weet je niet wat je collectiviteit is, kijk dan even op de site van de verzekeraar of neem met Zilveren Kruis Achmea contact op. Ervaring leert dat je dit heel goed via social media kan doen. Het webcare team reageert erg snel op de gestelde vragen op Twitter en Facebook.

Ook als je kiest voor een jaarbetaling van de premie voor je zorgverzekering krijg je korting. Zie voor de voorwaarden de site van Zilveren Kruis.

Aanvullende dekking bij Zilveren Kruis Zorgverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende verzekering. Met een Zilveren Kruis aanvullende verzekering en/of een tandartsverzekering ben je beter verzekerd tegen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, kraamzorg of orthodontie.

Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen bij de verzekeraar:

 • Beter Af Plus (4 sterren), vanaf € 37,49 per maand,  oa alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 850,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen,
 • Beter Af Plus (3 sterren), vanaf € 20,50 per maand,  oa 27 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 650,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen,
 • Beter Af Plus (2 sterren), vanaf € 12,95 per maand,  oa 12 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, € 450,- per jaar voor alternatieve geneeswijzen,
 • Beter Af Plus (1 ster), vanaf € 6,55 per maand,  oa 6 behandelingen voor fysiotherapie vergoed, geen vergoeding voor alternatieve geneeswijzen,

De prijs van onze aanvullende verzekering zijn bij Zilveren Kruis opgedeeld in leeftijdsklassen. De hiervoor genoemde premies gelden voor verzekerden van 18 t/m 29 jaar. De overige groepen zijn 30 t/m 44, 45 t/m 64 en 65+.

Zie de site van zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor een volledig overzicht van de dekkingen en polisvoorwaarden Zilveren Kruis Achmea en de premies per leeftijdsgroep voor deze aanvullende zorgverzekeringen.

Extra pakketten bij Zilveren Kruis Achmea zorgverzekering

Zilveren Kruis Achmea heeft extra pakketten bij haar zorgverzekering voor de mensen die fanatiek sporten of al een dagje ouder zijn. Tegen een klein bedrag extra per maand kun je profiteren van extra vergoedingen en diensten:

 • Achmea Sport Pakket, vanaf € 4,50 per maand, oa ruime vergoeding sport-hulpmiddelen en blessure consulten
 • Achmea Fit Pakket, vanaf € 4,50 per maand, oa jaarlijkse health check en jaarlijkse griepvaccinatie en ook met hardloop coaching
 • Achmea Vitaal Pakket, vanaf € 5,50 per maand, oa jaarlijkse health check pakket voor personal training en eigen bijdrage hoortoestel

Verschillende mogelijkheden Zilveren Kruis Tandartsverzekering

Met een tandartsverzekering kies je voor een verzekering tegen de tandartskosten. De veel voorkomende behandelingen worden vanuit deze verzekering voor 100% vergoed. Je kiest bij de tandartsverzekering voor het maximale bedrag per jaar:

 • Beter Af Tandarts (4 sterren), vanaf € 41,60 per maand, vergoeding tot € 1250 per jaar
 • Beter Af Tandarts (3 sterren), vanaf € 27,70 per maand, vergoeding tot € 1000 per jaar
 • Beter Af Tandarts (2 sterren), vanaf € 16,45 per maand, vergoeding tot € 500 per jaar
 • Beter Af Tandarts (1 ster), vanaf € 12,25 per maand, vergoeding tot € 250 per jaar

Ook deze premies voor de tandartsverzekering zijn bij Zilveren Kruis zorgverzekering opgedeeld in leeftijdsklassen. De hierboven genoemde premies gelden voor de groep van 18 t/m 29 jaar en zonder eventuele collectiviteitskorting. Zie de site van de verzekeraar voor het vergoedingenoverzicht Zilveren Kruis met informatie over de vergoedingen en de premies voor de andere leeftijdsklassen. Daar lees je ook welke behandelingen en diensten bij de tandarts niet worden vergoed. Het uitwendig bleken van tanden valt buiten de dekking. Op de site van worden de behandelcodes aangegeven die niet mee tellen in de vergoeding. De premies van deze tandartsdekking bij de Zilveren Kruis zorgverzekering is gelijk gebleven ten opzichte van 2014. Zilveren Kruis geeft aan dat de meeste klanten van haar kiezen voor de twee sterren tandartsverzekering.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de Zilveren Kruis zorgverzekering.

De informatie over de Zilveren Kruis zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 25 januari 2015)