Zekur Zorgverzekering

Zekur logo

Bij de ZEKUR zorgverzekering kun je dit jaar kiezen voor de goedkoopste basisverzekering of een basisverzekering met een vrije zorg keuze.  ZEKUR is een merk van verzekeraar speciaal in de markt gezet voor iedereen die graag de dingen zelf wil regelen. Maar darabij wel goed verzekerd is bij een betrouwbare verzekeraar. De ZEKUR zorgverzekering is dus niet een specifieke studenten zorgverzekering of een jongeren verzekering. Bij deze zorgverzekering kies je voor een vorodelige zorgverzekering waarbij je alleen verzekerd wat ook echt nodig is. ZEKUR gaat voor goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. ZEKUR is de internetverzekering van Unive verzekeringen.

Je kunt met een ZEKUR verzekering gebruik maken van de betrouwbare schade afhandeling en klanten service van Univé verzekeringen. Veel studenten zien door de scherpe premie in ZEKUR de perfecte studenten zorgverzekering. ZEKUR Zorg is een onderdeel van de coöperatie VGZ. Deze coöperatie omvat onder andere de merken Univé Zorgverzekering, VGZ, en IZA.

ZEKUR zorgverzekering iets voor jou?

Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Maar wil je niet teveel betalen voor deze verplichte zorgverzekering. Kijk dan eens naar de ZEKUR zorgverzekering. Daar kies je voor een zorgverzekering met alleen het noodzakelijke, door het overbodige uit de dekking te halen kan ZEKUR een lage premie vragen voor de ZEKUR polis. Deze premie kan zo laag zijn omdat de verzekeraar scherpe afspraken heeft genaakt met een aantal zorgverleners. De ZEKUR zorgverzekering sluit je online. Via Mijn ZEKUR kun je alle zaken rondom de ZEKUR zorgverzekering zelf online regelen.

Bij ZEKUR declareren verloopt ook makkelijk online. Via de website kun je ook eenvoudig met ZEKUR contact zoeken wanneer dat nodig is. Voor een vraag over de verzekering of de status van de declaratie. Indien nodig kun je ook bellen met ZEKUR. Voor dit 0900 telefoonnummer worden wel gesprekskosten in rekening gebracht.

Bij ZEKUR moet je een keuze maken uit twee verschillende basisverzekeringen:

  • Gewoon ZEKUR, vanaf € 67,50 per maand,  natura polis, een basisverzekering voor goede zorg tegen een lage prijs, de goedkoopste basisverzekering van ZEKUR.
  • Gewoon ZEKUR vrij, vanaf € 83,30 per maand, restitutieverzekering, een basisverzekering met volledig vrije keuze voor zorgverleners in heel Nederland

De hierboven getoonde premies zijn op basis van het maximale eigen risico. Het verplichte deel plus het maximale vrijwillige eigene risico. Bij ZEKUR kun je voor drie verschillende eigen risico bedragen kiezen. Hoe lager het eigen risico hoe hoger de maandpremie voor de ZEKUR basisverzekering zal zijn. De premies voor deze nieuwe zorgverzekering verschillen weinig ten opzichte van de ZEKUR premie 2014. Toen was er nog geen basisverzekering met een vrije zorgkeuze.

Aanvullende dekking ZEKUR zorgverzekering

De dekking van de basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Bij ZEKUR kun je kiezen uit losse aanvullende verzekeringen of een compleet pakket. Bij de losse modules kun je kiezen uit de volgende opties:

  • ZEKUR Tand, vanaf € 11,- per maand, max vergoeding 75% tot € 250,- per jaar
  • ZEKUR Fysio, vanaf € 6,- per maand, 9 fysiotherapie behandelingen per jaar,
  • ZEKUR Buitenland, € 4,50 per maand, werelddekking

Als je de ZEKUR buitenland dekking kiest is het ook goed om even te kijken naar de ZEKUR reisverzekering. Deze sluit perfect aan op de ZEKUR buitenland dekking zodat je niet teveel premie betaald en/of dubbel verzekerd bent

Zoals aangegeven kun je ook kiezen voor de ZEKUR Complete aanvullende verzekering. Deze EXTRA ZEKUR verzekering kost € 27,00 per maand.

Zie de site van de verzekeraar voor een volledig overzicht van de ZEKUR zorgverzekering vergoedingen voor de verschillende aanvullende dekkingen.

8 jaar lang de goedkoopste zorgverzekering

ZEKUR geeft op haar site aan dat ze al zeven jaar lang de goedkoopste zorgverzekering heeft. Dit op basis van het verplichte eigen risico. De verzekering komt als goedkoopste uit de bus bij verschillende vergelijkingssites voor zorgverzekeringen. Maar ook bij de sites van VARA Kassa en de Consumentenbond scoort de verzekering goed.

Wanneer krijg je bundelkorting bij ZEKUR zorgverzekering?

Als je een Extra ZEKUR Wonen verzekering hebt gesloten en een Gewoon ZEKUR Zorg kun je profiteren van een bundelkorting. Deze is bij de combinatie Extra ZEKUR wonen en Gewoon ZEKUR zorg 6% op de premie van de basisverzekering. Heb je een combinatie van Extra ZEKUR Wonen, Gewoon ZEKUR Zorg en Extra ZEKUR Zorg, dan krijg je 8% korting op de premie van de basisverzekering.Deze korting wordt niet gegeven bij de restitutieverzekering van Gewoon ZEKUR Zorg Vrij. Hier is geen bundelkorting.

Als je op 1 oktober van 2014 ook een Extra ZEKUR wonen verzekering hebt lopen n een basisverzekering Gewoon ZEKUR. De hoogte van de korting wordt vastgesteld over de zorgverzekering van dat moment. Deze wordt bij een pakketwijziging voor de zorgverzekering 2015 niet meer bijgesteld geeft ZEKUR aan in de voorwaarden. Je hebt geen recht op deze korting als je niet via de maandelijkse incasso betaald en ook niet als de woonverzekering is stop gezet.

ZEKUR geeft aan dat de premies van haar aanvullende zorgverzekeringen laag zijn omdat het goed afspraken heeft kunnen maken met een aantal zorgverleners. Je hebt bij een GEwoon ZEKUR zorgverzekering geen vrije keuze voor een zorgverlener. Tenminste niet voor de planbare zorg. Bij spoedeisende zorg kun je bij ieder ziekenhuis terecht. Met behulp van de Zorgvinder kun je bij ZEKUR zoeken naar de juiste zorgverlener bij jouw in de buurt.

Geen VISA card meer

Bij de ZEKUR zorgverzekering 2014 kreeg je nog een gratis VISA Green card. Deze actie is gestopt vanaf 1 augustus 2014 en loopt dus niet meer.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de ZEKUR zorgverzekering

De informatie over de ZEKUR zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 25 januari 2015)