Youcare Zorgverzekering

YouCare logo

Youcare zorgverzekering een zorgverzekering waarbij alles volledig online geregeld is. De verzekerde kan profiteren van veel online gemak via de site en mobiel. Daarbij worden de kosten van de verzekeraar laag gehouden en kan de klant profiteren van een voordelige Youcare zorgverzekering. Op haar site geeft de zorgverzekeraar aan dat het weer een van de goedkoopste zorgverzekeringen van Nederland heeft.

Deze zorgverzekering wordt mogelijk gemaakt door Avéro verzekeringen. Deze verzekeraar van Achmea is de risicodrager voor de basisverzekering en aanvullende verzekeringen van Youcare.nu. Kies je voor deze Youcare zorgverzekering, dan regelt Youcare het overstappen. Dus if You Care…

Goedkope basisverzekering bij Youcare zorgverzekering

Met de basisverzekering wil Youcare.nu goede zorg bieden tegen de laagste premie van Nederland. De basisverzekering is bij YouCare.nu al verkrijgbaar vanaf € 72,40 per maand. Hierbij je wel voor het maximale eigen risico. Kies je alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico, komt de premie voor de Youcare basisverzekering uit op een premie van € 93,23 per maand. Hierbij profiteer je al wel van de collectiviteitskorting via Avéro Achmea. Youcare koopt de zorg in bij deze zorgverzekeraar van Achmea. Daarmee profiteer je van het schaalvoordeel en vertrouwen van een grote verzekeraar. En heb je ook de voordelen van een kleine online zorgverzekeraar. De Basisverzekering van YouCare.nu is een naturapolis. De premies van de zorgverzekering liggen dit jaar iets hoger dan bij de Youcare zorgverzekering 2014. De stijging van de premie is gelukkig beperkt gebleven.

Extra dekking met aanvullende zorgverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij Youcare aanvullen door te kiezen voor een van de aanvullende verzekeringen. Daarbij heb je verschillende opties

  • Youcare +, vanaf € 5,95 per maand, oa. vergoeding 5x fysiotherapie, vaccinaties tot €200,-, Anticonceptie vanaf 21 jaar tot €200,-, geen alternatieve zorg
  • Youcare ++, vanaf € 12,00 per maand, oa. vergoeding 9x fysiotherapie, vaccinaties 100%, Anticonceptie vanaf 21 jaar tot €200,-, Alternatieve zorg tot €150,-
  • Youcare +++, vanaf € 21,90 per maand, de meest complete dekking, oa. vergoeding 12x fysiotherapie, vaccinaties 100%, Anticonceptie vanaf 21 jaar tot €200,-, Alternatieve zorg tot €300,-, orthodontie tot 18 jaar

De hierboven getoonde premies van de aanvullende zorgverzekeringen liggen juist weer lager dan de premies van het vorige verzekeringsjaar. Kijk op de site van YouCare.nu voor een volledig overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden.

Eenvoudig declareren bij Youcare zorgverzekering

Bij de Youcare zorgverzekering kun je op verschillende manieren je zorgnota declareren. Via de online omgeving of de zorgapp op je smartphone. Of via een declaratie formulier die je kan downloaden op de pagina van de klantenservice. Je kunt de zorgnota’s tot drie jaar terug declareren. Je kunt deze oude nota’s natuurlijk alleen bij Youcare declareren als je in die periode ook een YouCare zorgverzekering had lopen. Maar dat zal wel duidelijk zijn.

Hoe premie van zorgverzekering verlagen?

Youcare geeft op haar site een aantal opties om de premie van de zorgverzekering te verlagen. Deze liggen erg voor de hand. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een hoger eigen risico of te kiezen voor het betalen van de premie per jaar.

Daarbij verstrekt het ook informatie over het aanvragen van zorgtoeslag. Wanneer je ouder bent dan 18 jaar en alleenstaand bent krijg je een zorgtoeslag als je bijvoorbeeld niet meer verdiend dan het normbedrag. Zie de details ten aanzien van de normbedragen op de site van Youcare.nu of de site van de Belastingdienst

Verschillende dekkingen Youcare tandartsverzekeringen

Je kunt bij de Youcare zorgverzekering ook een dekking voor de tandartskosten nemen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Tand +, vanaf €10,50 per maand, Vergoedt 75% van de kosten tot een maximum van €250,- per persoon per jaar
  • Tand ++, vanaf €14,73 per maand, Vergoedt 100% van de kosten tot een maximum van €250,- per persoon per jaar
  • Tand +++, vanaf €25,97 per maand, Vergoedt 100% van de kosten tot een maximum van €500,- per persoon per jaar

Youcare Tand +++ vergoedt zowel bij normale als speciale behandelingen 100% van de kosten tot een maximum van €500,- per persoon per jaar.

Vanuit de Youcare tandartsverzekeringen worden niet de kosten voor keuringsrapporten, niet nagekomen afspraken en ook niet de kosten voor orthodontie vergoed. Ook voedingsvoorlichting wordt niet door de tandartsverzekering vergoed. Zie de site van YouCare.nu voor meer informatie over de vergoedingen bij de verschillende tandartsverzekeringen bij de Youcare zorgverzekering.

Zie ook de informatie over de Youcare zorgverzekering op de site van Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de Youcare zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 24 januari 2015)