VGZ Zorgverzekering

VGZ Logo

De VGZ zorgverzekering is een zorgverzekering met een scherpe premie en een uitgebreide dekking. Deze zorgverzekering wordt aangeboden door VGZ dat onderdeel is van Coöperatie VGZ, die met ruim 4,1 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland is. Verzekeraar VGZ heeft geen winstoogmerk en geeft aan voor goede zorg te gaan. Samen met haar klanten en de zorgaanbieders wil het de zorg slimmer organiseren.

Waarbij de zorg beter aansluit op de persoonlijke situatie van de consument. En de verleende zorg moet in een keer goed zijn. Op deze manier wil zorgverzekeraar VGZ op de kosten van zorg besparen en blijvend een goedkoper zorgverzekering kunnen aanbieden.

Keuze basisverzekering VGZ zorgverzekering

Bij de VGZ zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden bij de basisverzekering. Je kunt kiezen daarbij kiezen uit de volgende opties:

 • VGZ Goede Keuze, € 95,95 per maand met € 375 eigen risico, ruime keuze uit zorgverleners, 50% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg
 • VGZ Ruime Keuze, € 107,95 per maand​ met € 375 eigen risico, zeer ruime keuze uit zorgverleners, 80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg.
 • VGZ Eigen Keuze, € 113,95 per maand met € 375 eigen risico, volledige vrije keuze bij zorg, 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

Verzekeraar VGZ geeft aan dat de VGZ Goede Keuze de beste deal is bij haar zorgverzekeringen. De namen van deze basisverzekeringen wijken wel af ten opzichte van die van de VGZ ziektekostenverzekering 2014. Bij het kiezen van de VGZ basisverzekering moet je eerst bepalen welke zorg je nodig denkt te hebben en of je voor een restitutieverzekering wilt kiezen of niet. De premie van de basisverzekering is afhankelijk van de hoogte van het eigen risico. Hoe hoger dit eigen risico hoe hoger de korting op de premie van de VGZ Zorgverzekering.

Aanvullende dekking VGZ zorgverzekering

Bij VGZ kun je zelf de dekking van de aanvullende verzekeringen bepalen. Maar je kan ook kiezen voor zogenoemde alles in 1 pakketten bij de VGZ zorgverzekering.
Bij de aanvullende verzekeringen heb je de volgende keuze:

 • VGZ Aanvullend Goed, o.a. fysiotherapie € 200 per jaar, vaccinaties € 200 per jaar, geen brillen en contactlenzen
 • VGZ Aanvullend Beter, o.a. fysiotherapie € 400 per jaar, vaccinaties € 400 per jaar, brillen en contactlenzen € 100 per drie jaar
 • VGZ Aanvullend Best, o.a. fysiotherapie € 600 per jaar, vaccinaties € 500 per jaar, brillen en contactlenzen € 150 per drie jaar

Op haar site geeft VGZ aan in welke situaties welke aanvullende verzekering het meest gekozen wordt. VGZ Aanvullend goed wordt het meest gekozen door  de Jongeren. Singles, duo’s en gezinnen kiezen het meest voor VGZ Aanvullend Beter. 50 Plussers geven de voorkeur aan VGZ aanvullend Best.

Zie de site van verzekeraar VGZ voor meer informatie over de dekking van deze verschillende aanvullende verzekeringen. Op deze site lees je ook meer over de actuele VGZ polisvoorwaarden en eventuele medische acceptatie. Daar staat ook de informatie over VGZ vergoedingen uit deze verschillende pakketten. Gebruik hiervoor het VGZ vergoedingenoverzicht, met een alfabetische index.

Alles-in-1 Pakketten bij VGZ

Ga je voor gemak en zekerheid en wil je geen gedoe bij het  samenstellen van de dekking van je zorgverzekering. Kies dan voor een Alles-in-1 Pakket. Daarbij kun je kiezen uit de volgende pakketten:

 • VGZ Jong Pakket, vanaf € 24,95 per maand, Alternatieve zorg € 200 per jaar
 • VGZ Fit & Vrij Pakket, vanaf € 35,90 per maand, Alternatieve zorg Onderdeel van zorgtegoed
 • VGZ Gezin Pakket, vanaf € 47,90 per maand, o.a. orthodontie Tot 18 jaar: 80% tot € 2.500 Vanaf 18 jaar: € 350
 • VGZ Vitaal Pakket, vanaf € 43,45 per maand, alternatieve zorg € 300 per jaar

Zie de site van zorgverzekeraar VGZ voor een volledig overzicht van de dekking van deze pakketten. Daar lees je ook meer over de polisvoorwaarden.

Tandartsverzekeringen bij VGZ Zorgverzekering

Ook bij de VGZ tandartsverzekering kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden:

 • VGZ Tand Goed, 80% tot € 250 per jaar, geen orthodontie tot 18 jaar
 • VGZ Tand Beter, 80% tot € 500 per jaar, orthodontie tot 18 jaar maximaal € 1.500
 • VGZ Tand Best, 80% tot € 1000 per jaar, orthodontie tot 18 jaar maximaal € 2.500

Jongeren kiezen bij de VGZ zorgverzekering meestal voor de VGZ Tand Goed dekking. VGZ Tand Beter wordt door Gezinnen, Duo’s en Singles het meest gekozen. Ook de 50 plussers kiezen voor de dekking vanuit de VGZ Tand beter verzekering volgens VGZ. Je kunt VGZ Tand Best los afsluiten, zonder een aanvullende verzekering Bij deze tandartsverzekering wordt wel een aantal vragen over de conditie van het gebit gesteld.

Zorgverzekeraar VGZ valt in de prijzen

In november 2013 is VGZ door WUA! uitgeroepen tot de beste online zorgverzekeraar. De verzekeraar scoort met haar website erg goed op vertrouwen. Eerder kreeg de VGZ klantenservice al een goed beoordeling.

Zie de site van VGZ voor een volledig overzicht van de dekking van deze pakketten. Daar lees je ook meer over de polisvoorwaarden.

Online Declareren bij VGZ Zorgverzekering

Via de online Mijn VGZ omgeving kun je bij VGZ declaraties indienen. Gewoon even naar je persoonlijke omgeving gaan. Via deze omgeving kun je ook je eigen gegevens bijwerken. Inloggen Mijn VGZ kan met behulp van je DigiD code die je ook bij de belastingaangifte gebruikt.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de VGZ zorgverzekering

De informatie over de VGZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 24 januari 2015)