Unive Zorgverzekering

Unive logo

Bij de Univé zorgverzekering kun je een zorgverzekering op maat afsluiten. Nieuw dit jaar is de zeer voordelige Univé Zorg Select zorgverzekering. Unive geeft aan dat de verzekerden de ingediende zorgnota’s binnen twee weken betaald krijgen en dat jij bij de Univé zorgverzekering toegang hebt tot alle ziekenhuizen in Nederland voor vrijwel alle medische specialistische zorg. En de Univé zorgverzekering telt ook mee voor het kortingspercentage van het ledencollectief.

Hoe meer schadeverzekeringen je af sluit bij Univé hoe hoger deze korting. Deze korting kan op lopen tot 10% per jaar. Univé heeft een uitgebreide zorgverzekering met een prima service, een lage premie en waar de verzekeraar erg trots op is, een persoonlijk advies.

Waarom Univé Zorgverzekering

Op de site van de verzekeraar staat een lijstje waarom je als consument moet kiezen voor een verzekering van Univé:

 • Univé verzekeringen heeft geen winstoogmerk
 • Lage premie voor zorgverzekering, vanaf 67,50 euro per maand
 • 10% korting mogelijk via ledencollectief
 • Declaraties voor zorg snel betaald, binnen twee weken
 • meest klantvriendelijke verzekeraar

Keuze basisverzekering bij Univé zorgverzekering

Bij Univé kun je dit jaar weer kiezen uit verschillende basisverzekeringen. De inhoud van de basisverzekeringen is door de overheid bepaald. Maar je hebt bij de Univé zorgverzekering de keuze tussen een Natura verzekering (Univé Zorg Geregeld polis) en een Restitutie verzekering (Univé Zorg Vrij Polis). Bij deze laatste basisverzekering heb je een vrije keuze van zorgverleners. De gemaakte kosten bij deze zorgverleners kun je achteraf declareren. Bij de Natura verzekering heb je een ruime keuze uit de gecontracteerde zorgaanbieders. Daarbij worden de kosten automatisch betaald door Univé. Nieuw dit jaar is de Univé Zorg Select polis die extra voordelig is. Voor deze basisverzekeringen geldt dat kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd zijn. De premie voor de restitutie verzekering ligt wel iets hoger per maand:

 • Univé Zorg Select polis, vanaf € 85,00 per maand
 • Univé Zorg Geregeld polis, vanaf € 96,30 per maand
 • Univé Zorg Vrij Polis, vanaf € 100,08 per maand

De getoonde premiebedragen zijn de maandpremies op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico van € 375,- per jaar. Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico, zal de premie per maand voor de Univé basisverzekering lager uitvallen. De premie van de Univé Zorg Geregeld polis is dit jaar iets hoger dan de premie van deze Univé zorgverzekering 2014. Bij de Vrij polis ligt de premie juist dit jaar iets lager.

Aanvullende verzekeringen bij Univé Zorgverzekering

Ook bij de Univé Zorgverzekering kun je de dekking vanuit de basisverzekering uitbreiden door te kiezen uit een aanvullende verzekering. Daarbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Univé Extra Zorg polis Goed, € 8,75 per maand, voor meest noodzakelijke zorg, zoals medische kosten in buitenland, vaccinaties en fysiotherapie.
 • Univé Extra Zorg polis Beter, € 18,50 per maand, hogere budgetten bij onder ander fysiotherapie en preventie, en dekking voor kraamzorg, bevalling en brillen.
 • Univé Extra Zorg polis Best, € 31,95 per maand, bij deze optie heb je de hoogste budgetten voor onder andere fysiotherapie en preventie, plus dekking voor ooglaseren en bepaalde plastisch chirurgische behandelingen zoals ooglid- en buikwandcorrectie

Zie de site van Univé verzekeringen voor de polisvoorwaarden en de hoogte van de dekking bij de verschillende aanvullende verzekeringen. Daar zie je de actuele Univé vergoedingen en de Univé vergoedingen 2014.

Tandartsverzekering bij Univé Zorgverzekering

Bij Univé kun je ook een tandartsverzekering afnemen. Dit hoeft niet in combinatie met een aanvullende zorgverzekering. Ook bij de tandartsverzekering kun je kiezen uit drie verschillende pakketten:

 • Tand Goed pakket, ​€ 12,25 per maand, 80% vergoeding tot ​€ 250,- per jaar
 • Tand Beter pakket, ​€ 19,95 per maand, 80% vergoeding tot ​€ 500,- per jaar, orthodontie tot 18 jaar € 1.500,- , orthodontie vanaf 18 jaar € 500,- per looptijd van verzekering
 • Tand Best pakket, ​€ 39,95 per maand, 80% vergoeding tot ​€ 1000,- per jaar, orthodontie tot 18 jaar € 2.500,- , orthodontie vanaf 18 jaar € 1500,- per looptijd van verzekering

Kinderen jonger dan 18 jaar krijgen dezelfde aanvullende tandartsverzekering als de hoogst verzekerde volwassene op de polis. Zie de site van Univé verzekeringen voor meer details ten aanzien van de belangrijkste vergoedingen op de Univé tandartsverzekering.

Korting op de Univé Zorgverzekering mogelijk?

Bij Zorgverzekeraar Univé kun je ook profiteren van korting op de premie van de zorgverzekering. Dit kan op de volgende manieren:

 • Kies voor hoger eigen risico
 • Tot 10% korting via het ledencollectie, afhankelijk van aantal schadeverzekeringen bij Univé.
 • 1% korting bij betaling premie per jaar.

Totaalpakketen bij Univé Zorgverzekering

Wil je niet zelf de zorgverzekering helemaal samenstellen? Dan kun je bij Univé ook kiezen voor een Totaalpakket. Deze pakketten zijn afgestemd op specifieke leefsituaties, zoals Univé aangeeft elk van de varianten is geschikt voor een speciale doelgroep
Je kunt kiezen uit de volgende totaalpakketten:

 • Univé Jong Pakket – € 27,50, goedkope verzekering voor jonge mensen (18 en 27 jaar). Inclusief Tandartsbezoek, fysiotherapie, vaccinaties voor reizen naar het buitenland. En een SOA-test, condooms en acne-behandeling.
 • Univé Fit & Vrij Pakket – € 38,95, Voor wie gezond leeft en zich fit voelt en nog geen 50 jaar is. Een unieke aanvullende verzekering met een zorgtegoed van € 1.000,-.
 • Univé Gezin Pakket – € 51,50, een complete verzekering, fysiotherapie, alternatieve zorg en extra kraamzorg tot orthodontie voor kinderen. Huishoudelijke hulp en kinderopvang voor het geval je in het ziekenhuis moet worden opgenomen
 • Univé Vitaal Pakket – € 46,50, Voor als de kinderen al de deur uit zijn. Een pakket met typische vergoedingen voor op latere leeftijd: fysiotherapie, zorghotels of een gezondheidstest

Kijk ook eens naar de goedkope Zekur Univé zorgverzekering. Een online zorgverzekering met zeer scherpe premie.

Online declareren bij Univé zorgverzekering

Ook bij de Univé zorgverzekering kun je online de zorg nota’s declareren. Deze nota’s kun je opvoeren via de Mijn Univé Zorg omgeving. Daarnaast kun je gebruik maken van een declaratieformulier. Deze kun je op de site van de verzekeraar opvragen. Daar staat ook het adres aangegeven waarnaar je het ingevulde formulier moet sturen voor de nota’s van de Univé ziektekostenverzekering.

Kom je er toch niet uit? Neem dan even met Univé zorgverzekering contact op. De klantenservice kan je dan verder helpen.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de Univé zorgverzekering

De informatie over de Univé zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 28 juli 2018)