UnitedConsumers Zorgverzekering

United Consumers logo

Kies voor de UnitedConsumers zorgverzekering als je een voordelige en goede zorgverzekering wilt afsluiten en ook graag een cadeau wil bij deze zorgverzekering. Het is al weer een poos geleden dat UnitedConsumers is opgericht. Begin 2000 begonnen Bas Poell en Paul Selms met dit initiatief. Met als doel om zogenoemde commodities goedkoper te maken voor consumenten.

Dit zijn producten en diensten die feitelijk onmisbaar zijn maar waaraan niet echt veel waarde wordt gehecht. De organisatie is vooral bekend geworden met de acties voor goedkoper benzine tanken. Maar het is ook mogelijk om via deze organisatie een goedkope Zorgverzekering te sluiten. Hiervoor werkt UnitedConsumers samen met een bekende zorgverzekeraar.

Door groot in te kopen heb je een mooie korting op een bekende zorgverzekering.

10% Korting zorgverzekering van VGZ

Opnieuw heeft UnitedConsumers een voordelige zorgverzekering van VGZ in het assortiment. Je kunt dit jaar 10% besparen op de VGZ zorgverzekering. Deze korting wordt op de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering gegeven.  En je hoeft niet bang te zijn dat je niet toegelaten wordt tot de zorgverzekering. Het gaat namelijk om een gegarandeerde acceptatie. UnitedConsumers zorgt zelfs voor het opzeggen van de huidige zorgverzekering via de opzegservice.

Alles wordt dus voor je geregeld. Bij deze VGZ zorgverzekering kun je gewoon je eigen huisarts en ziekenhuis kiezen.

Keuze VGZ basisverzekering

Als je via UnitedConsumers een zorgverzekering sluit kies je voor de zorgverzekering van VGZ. Je hebt dan een basisverzekering met de hoogste korting. Maar je kunt dit jaar bij de UnitedConsumers zorgverzekering wel kiezen voor verschillende basisverzekeringen:

 • VGZ Goede Zorg, je krijgt 5% welkomstbonus van UnitedConsumers en 5% korting
 • VGZ Ruime Keuze,
 • VGZ Eigen Keuze, volledig vrije keuze van zorgverlener.

Let goed op bij de keuze van de basisverzekering of je een vrije zorgkeuze wilt, of ook uit de voeten kan met de ruime keuze. De vrije keuze zorgverzekering is namelijk per maand iets duurder.

Cadeau of Korting bij UnitedConsumers zorgverzekering

Als je via UnitedConsumers een zorgverzekering afsluit krijg je 10% korting op de premie. Je bent dan al voor een bedrag van € 86,35 per maand. De organisatie geeft aan dat je daarmee verzekerd bent van de beste zorgverzekering met het laagste eigen risico. Om deze korting te krijgen hoef je alleen maar de zorgverzekering via het zorgcollectief te sluiten. Nieuw dit jaar bij de UnitedConsumers zorgverzekering is dat je keuze hebt uit verschillende basisverzekeringen.

UnitedConsumers staat bekend op de cadeaus die je krijgt bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering of zorgverzekering. Ook voor de UnitedConsumers zorgverzekering van 2015 heeft de organisatie weer een aantal luxe cadeaus waaruit je kan kiezen:

 • Apple iPad Air 2 (Winkelwaarde € 249,99)
 • Asus MeMo pad 10 64GB (Winkelwaarde € 564,95)
 • Zeer complete Xbox One pakket (Winkelwaarde € 499,00)

Als je voor de cadeau-actie van UnitedConsumers kiest, ruil je de korting van de zorgverzekering 2015 en eventueel die van de UnitedConsumers zorgverzekering 2016 in voor een gratis cadeau. Deze cadeau actie loopt tot 1 januari. Zie de site van UnitedConsumers met de voorwaarden voor deelname aan deze actie. Tevens zie je daar ook meer details ten aanzien van de gratis cadeaus.

Aanvullende dekking bij UnitedConsumers zorgverzekering

De dekking vanuit de VGZ basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Hierbij kies je uit de volgende VGZ aanvullende verzekeringen:

 • VGZ Aanvullend Goed, De voordelige keuze voor wie weinig zorg gebruikt.
 • VGZ Aanvullend Beter, Meest gekozen aanvullende verzekering. Veel vergoedingen, betaalbare premie.
 • VGZ Aanvullend Best, Maximale zekerheid en hoogste vergoedingen.

Zie de site van UnitedConsumers voor meer informatie over de polisvoorwaarden en de vergoedingen. De premies van de aanvullende verzekeringen zijn afhankelijk van de leeftijd. UnitedConsumers / VGZ hanteren vier verschillende leeftijdsgroepen.

Alles in Een pakketten

Je kunt ook kiezen voor de zogenoemde alles-in-een pakketten. Dit zijn pakketten die zorgverzekeraar VGZ heeft opgesteld voor verschillende periodes in het leven. Deze aanvullende pakketten zijn inclusief vergoedingen voor de tandarts. Hierbij kun je kiezen uit de volgende pakketten:

 • VGZ Jong, van 18 tot 27 jaar. Betaalbaar en heel compleet
 • VGZ Fit & Vrij, unieke aanvullende verzekering waarbij jezelf aan het roer staat.
 • VGZ Gezin, Dé zorgverzekering voor gezinnen. Houdt rekening met ouder én kind.
 • VGZ Vitaal, Speciaal voor 55 plussers die geen moment stil willen zitten.

UnitedConsumers tandartsverzekering

Bij de UnitedConsumers tandartsverzekering kun je ook kiezen uit verschillende opties. Afhankelijk van de gewenste dekking en/of je orthodontie wilt meeverzekeren maak je een keuze uit de volgende tandartsverzekeringen:

 • Tand Goed, vergoedt 80% tot € 250,00 per jaar.
 • Tand Beter, vergoedt 80% tot € 500,00 per jaar en een vergoeding voor orthodontie.
 • Tand Best, vergoedt 80% tot € 1.000,00 per jaar en een vergoeding voor orthodontie.

Ook de premies van deze tandartsverzekeringen zijn afhankelijk van de leeftijd. UnitedConsumers / VGZ hanteren vier verschillende leeftijdsgroepen. Zie de site van UnitedConsumers voor meer informatie over deze tandartsverzekering.

Declareren zorg nota via zorgverzekeraar VGZ

Als je via het zorgcollectief van UnitedConsumers een zorgverzekering hebt afgesloten, moet je de zorgkosten declareren via VGZ. Daarvoor kan je gebruik maken van een declaratieformulier. De gemiddelde verwerkingstijd van een declaratie is twee weken. Je kunt natuurlijk ook de nota declareren via de website van de verzekeraar. Dit kan niet voor zorgkosten gemaakt in het buitenland. Daarvoor is een apart declaratieformulier nodig. Je kunt voor declareren niet bij UnitedConsumers inloggen. Voor deze UnitedConsumers VGZ zorgverzekering moet je voor inhoudelijke zorgzaken naar de site van de verzekeraar. Kom je er met de declaratie niet uit, neem dan met UnitedConsumers contact op voor hulp.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de UnitedConsumers zorgverzekering Of lees de Ervaringen UnitedConsumers op de site van deze organisatie zelf. Op de site van de aanbieder lees je ook meer over de UnitedConsumers zorgverzekering en de acties die het heeft lopen voor goedkoop tanken, voordelige autoverzekering of voor het besparen op je energierekening.

De informatie over de UnitedConsumers zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 24 januari 2015)