Studenten Zorgverzekering

De Studenten zorgverzekering voor iedereen die nog met zijn of haar studie bezig is. Voor deze doelgroep hebben veel zorgverzekeraars een mooie zorgverzekering samengesteld. De Studenten zijn voor de zorgverzekeraars een mooie doelgroep. Duidelijk gesegmenteerd en duidelijk een afwijkend leef gedrag ten opzichte van veel andere Nederlanders. Wie denkt aan studenten heeft al direct een beeld voor ogen. Daarbij denk je meestal niet aan de alsmaar stijgende studielast maar juist aan het aantal studie-uren of de bijbaantjes om de studie te bekostigen.

Veel meer denkt de bevolking bij studenten aan een uitbundig sociaal leven van feesten en vakanties en reizen in het buitenland. De studie wordt steeds vaker gecombineerd met een stage in Nederland of buitenland. Duidelijk een leefpatroon dat niet direct overeenkomt met het grootste deel van de consumenten. De studenten maken daarbij heel weinig gebruik van zorg en stellen weinig eisen aan de zorgverzekering.

Dus een perfecte doelgroep voor de verzekeraars voor een specifieke verzekering aan te bieden. Toch zie je in de markt van zorgverzekeringen weinig verzekeraars komen met een studenten zorgverzekering.

Studenten zorgverzekering overzicht

Op dit moment zijn een aantal zorgverzekeringen zeer geschikt voor studenten. Dekking voor vaccinaties en zorg in het buitenland. Een vergoeding voor anticonceptie en aantal gratis condooms. Maar ook een scherpe en lage premie per maand. Let wel goed op dat voor bepaalde verzekeringen je geen vrij keuze hebt in de zorgverlener voor je studenten zorgverzekering naar keuze.

ZorgVerzekeraarProductKies verzekering
AnderZorg ZorgverzekeringBasisverzekeringAnderzorg logo
Besured ZorgverzekeringBasisverzekering
(geen extra Eigen Risico)
Besured logo
CZdirect ZorgverzekeringBasisverzekeringCZ direct logo
Zekur ZorgverzekeringBasisverzekeringZekur logo
Zilveren Kruis ZorgverzekeringStudentenzorgverzekeringZilveren Kruis logo

Let op!!! Bij de hierboven genoemde premies per maand voor de zorgverzekering is vaak gekozen voor de maximaal mogelijke Eigen Risico. Hierbij is gekozen voor een vrijwillige Eigen Risico bij de zorgverzekering dat bovenop het wettelijke minimale Eigen Risico komt.

Aanbieding Studenten Zorgverzekering

Zilveren Kruis Achmea komt als één van de grootste zorgverzekeraars juist wel met een doelgroep verzekering voor studenten. Deze Studenten Zorgverzekering wordt met een sterke korting in de markt gezet. Deze zorgverzekering wordt samen met de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) en het Interstedelijke Studenten Overleg (ISO) in de markt gezet. De samenstelling van deze studenten zorgverzekering kan in het jaar 2015 wel wat betreft dekking afwijken ten opzichte van de zorgverzekering het jaar daar voor. Vergelijk dus ieder jaar weer of de dekking nog wel past bij je plannen. Ga je bijvoorbeeld lang naar het buitenland. Neem dan even contact op met je zorgverzekeraar en je reisverzekeraar. Speciaal voor deze gevallen kun je bij een zorgverzekeraar een aansluitende reisverzekering afsluiten.

De Studenten Zorgverzekering van Zilveren Kruis is in samenwerking met ISO en LSVB. Zie voor een studentenverzekering vergelijk ook de sites van HoyHoy.nl en Independer.

De informatie over de Studenten zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 14 November 2021)