Promovendum Zorgverzekering

Promovendum logo

De Promovendum zorgverzekering, de goedkoopste zorgverzekering voor hoger opgeleiden? Dit is waar verzekeraar Promovendum veel reclame voor maakt. Met de Promovendum zorgverzekering richt de verzekeraar zich op de doelgroep van hoger opgeleiden. Deze groep verzekerden hebben minder zorg nodig waardoor de zorgverzekering goedkoper is om aan te beiden.

Dit voordeel wordt teruggegeven in een lagere premie voor de zorgverzekering. Als ik de stad kom binnenrijden zie ik al direct het reclamebord van Promovendum.

Een (studenten)zorgverzekering met het scherpste tarief van Nederland voor de zorgverzekering. Dat willen ze laten weten ook. Want ook op de radio hoor je de laatste weken van 2014 veel commercials voor deze Promovendum zorgverzekering. Misschien voor velen een onbekende verzekeraar. Dit komt mede door het feit dat de verzekeraar zich richt op een specifiek doelgroep in Nederland.

Promovendum wil kwaliteit bieden op het gebied van verzekeren en richt zicht daarbij op de hoger opgeleiden.

Promovendum zorgverzekering zonder eigen risico

Ook voor de zorgverzekering 2015 zet Promovendum in voor een lage premie voor de zorgverzekering. De premie voor de basisverzekering is € 82,90 per maand. Daarbij heb je geen extra eigen risico en keuzevrijheid. Je kunt dus zelf kiezen naar welke apotheek, huisarts of tandarts je gaat. Promovendum geeft op haar site aan dat het al vijf jaar op rij de zorgverzekering met de laagste premie en meest uitgebreide dekking heeft, zonder extra eigen risico. En de verzekeraar heeft een hoge klantenwaardering van gemiddeld 8.7. Deze waardering is zelfs toegenomen ten opzichte van 2014. Studenten kunnen bij Promovendum een studentenzorgverzekering afsluiten. Op de site van de verzekeraar kun je snel een premieberekening uitvoeren. Waarbij de verzekeraar je ook adviseert ten aanzien van een te kiezen dekking. Als student kun je in de berekening meteen de zorgtoeslag meenemen en zien wat de maandelijkse lasten worden voor de zorgverzekering.

Promovendum studentenzorgverzekering

Promovendum geeft aan dat het al vijf jaar op rij de goedkoopste studentenzorgverzekering heeft. Ook hier weer zonder extra eigen risico. Je bent met deze Promovendum studentenverzekering verzekerd voor dekkingen die je als student nodig hebt, en hoeft dus niet te betalen voor onnodige zaken.

Keuze Aanvullende dekking Promovendum Zorgverzekering

De dekking van de Promovendum zorgverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Hierbij heb je de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Primair (AV-P), € 10,90 per maand, fysiotherapie 80% (€ 150), geen orthodontie tot 18 jaar
  • Royaal  (AV-R), € 13,90 per maand, fysiotherapie 100% (€ 300), 100% sterilisatie, 1 SOA consult,
  • Optimaal (AV-O) € 29,90 per maand, fysiotherapie 100% (max 20 behandelingen), orthodontie tot 18 jaar 100%
  • Excellent (AV-E), € 49,90 per maand, fysiotherapie 100% (max 40 behandelingen), 100% orthodontie tot 18 jaar

Zie de site van Promovendum voor een volledig overzicht van de Promovendum vergoedingen bij de verschillende dekkingen. Op de site kun je ook een premieberekening uitvoeren voor het samenstellen van je eigen Promovendum zorgverzekering. Hierbij zie je meteen de collectiviteit korting en het Extra Promovendum voordeel waardoor de premie laag uitvalt. De premies voor de aanvullende dekking zijn dit jaar gelijk aan of net iets hoger dan voor de Promovendum zorgverzekering 2014.

Kortingsregelingen bij Promovendum

Als verzekerde bij Promovendum kun je profiteren van verschillende kortingsregelingen. Je ontvangt van de verzekeraar een kortingspas waarmee je korting krijgt op bijvoorbeeld lenzen, brillen of de sportschool. Ook op preventiegebied heeft de verzekeraar een aantal aantrekkelijke kortingsregelingen. Bijvoorbeeld 50% korting op diverse producten van Allergiezorg zoals : allergeendichte hoezen, dekbedden en hoofdkussens.

Tandartsverzekering bij Promovendum

Promovendum heeft ook verschillende tandartsverzekeringen met verschillende vergoedingen. Voor een tandartsdekking kan je kiezen uit:

  • Primair (TV-P), € 12,90 per maand, dekking € 250 p/j en vergoeding van 100%,
  • Royaal (TV-R), € 25,90 per maand, dekking € 500 p/j en vergoeding van 100%,
  • Optimaal (TV-O), € 36,90 per maand, dekking € 1000 p/j en vergoeding van 100% tot eerste € 750, 70% van overige € 250.
  • Excellent (TV-E), € 56,90 per maand, dekking € 1250 p/j en vergoeding van 100% tot eerste € 100, 70% van overige € 250.

Bekijk de site van Promovendum voor een volledig en actueel overzicht van de vergoedingen en dekkingen bij de verschillende tandartsverzekeringen van de Promovendum ziektekostenverzekering. Voor de uitgebreide beschrijving van de voorwaarden verwijst Promovendum naar haar polisvoorwaarden.

Declareren bij Promovendum

Je zorgnota kan je bij Promovendum online declareren. Op de site van de verzekeraar vul je het online Promovendum declaratieformulier in. Deze kun je vinden op de Mijn Promovendum omgeving. Maar je kunt het declaratieformulier ook per post versturen. Zie de site van de verzekeraar voor het postbusnummer van Promovendum NL Zorg.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de Promovendum zorgverzekering

De informatie over de Promovendum zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 18 januari 2015)