PMA Zorgverzekering

PMA logo
PMA Zorgverzekering premie 2015

De PMA zorgverzekering is één van de meest voordelige zorgverzekeringen volgens de verzekeraar. Deze zorgverzekering van PMA is ondergebracht bij Menzis zorgverzekeringen. Daarmee profiteer je als verzekerde direct van de voordelen van een grote en ervaren zorgverzekeraar maar kun je ook profiteren van de scherpe premie van die PMA aanbiedt.

PMA staat voor “Positive Mental Attitude” en is al 23 jaar actief met zorgverzekeringen. In 2013 heeft PMA meer dan 950.000 tevreden relaties. Via de organisatie kun je voordelige verzekeringen afsluiten maar ook profiteren van andere kortingsproducten. De PMA zorgverzekering is met 450.000 verzekerden het grootste consumentencollectief geeft de verzekeraar aan.

Keuze basisverzekering bij PMA zorgverzekering

Bij PMA kun je kiezen uit drie varianten van de basisverzekering. Kies je voor een budgetpolis, restitutiepolis of voor een natura zorgverzekering? PMA geeft aan dat meer dan 85% van de zorgverzekeringen in Nederland een naturapolis is.

  • BudgetPolis, vanaf € 63,25 per maand, met beperkte zorgkeuze
  • Naturapolis (voorheen ZorgVerzorgd), vanaf € 68,50 per maand, als verzekerde van PMA kun je dan terecht bij meer dan 35.000 aangesloten zorgaanbieders. Dit zijn de zorgverleners die een overeenkomst hebben met zorgverzekeraar Menzis. Zorg bij niet gecontracteerde zorg wordt mogelijk niet helemaal vergoed.
  • Restitutiepolis (voorheen ZorgZo), vanaf € 71,00 per maand, alle kosten vergoed bij gecontracteerde zorg, basis vergoeding bij niet gecontracteerde zorg (op basis van normbedrag)

De getoonde premie bedragen van de PMA 2015 basisverzekering zijn op basis van een alleen het maximale eigen risico. Als je alleen voor het vrijwillig eigen risico kiest zal de premie voor de basisverzekering hoger uitvallen. Deze premies voor de basisverzekering liggen iets hoger dan bij de PMA zorgverzekering 2014.

Aanvullende dekking PMA Zorgverzekering

Bij de PMA zorgverzekering heb je veel mogelijkheden voor het uitbreiden van de dekking van de basisverzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • PMA ExtraVerzorgd 1 vanaf €  6,25 per maand, fysiotherapie 9 behandelingen, sportmedisch advies max 100 euro, geen dekking alternatieve therapie.
  • PMA ExtraVerzorgd 2 vanaf €  17,37 per maand, fysiotherapie 18 behandelingen, sportmedisch advies max 150 euro, alternatieve therapie 80% en max 400 euro
  • PMA ExtraVerzorgd 3 vanaf €  37,48 per maand, fysiotherapie 40 behandelingen, sportmedisch advies max 250 euro, alternatieve therapie 80% en max 600 euro

Zie de site van PMA verzekeringen voor meer informatie over de dekking en polisvoorwaarden en vergoedingen PMA bij deze aanvullende verzekeringen. Op de site van PMA straat de globale vergoedingenwijzer.

Overzicht PMA Tandartsverzekering

Kosten voor de tandheelkundige hulp kunnen snel oplopen geeft PMA aan. Hiervoor kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Daarbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • PMA TandVerzorgd 250, vanaf €  9,81 per maand, consulten 100%, geen dekking inlays, geen orthodontie
  • PMA TandVerzorgd 500, vanaf €  16,15 per maand, consulten 100%, dekking inlays 50%, geen orthodontie
  • PMA TandVerzorgd 750, vanaf €  28,75 per maand, consulten 100%, dekking inlays 50%, orthodontie max 1000 euro per verzekeringsduur

Bij de dekking voor orthodontie geldt een wachttijd van een jaar. Vergoedingen gegeven voor 18 jaar worden ingehouden op het maximale bedrag. Was je in 2013 al verzekerd bij Menzis, dan is de wachttijd niet van toepassing. Op de site van Menzis kun je meer informatie vinden over de wachttijden. De namen van deze tandartsverzekeringen zijn aangepast ten opzichte van de PMA 2014 tandartsverzekeringen.

PMA Bonus en voordelen

PMA hanteert bonussen bij haar zorgverzekering. Iedere verzekerde vanaf 18 jaar heeft recht op de PMA bonus. De hoogte van de PMA bonus voor het verzekeringsjaar 2014 is vastgesteld op 18 euro. Dit is hetzelfde bedrag als vorig jaar met de PMA bonus 2013. Kijk ook eens naar de PMA instapbonus 2014. Deze is vastgesteld op 46 euro voor 2014. De PMA bonus aanvragen gaat aan de hand van een invulformulier op de aparte site: pmabonus.nl. PMA geeft aan dat dit pas kan vanaf 1 november 2014 tot en met 31 december 2014?

Samenwerking met Menzis verzekeringen

De PMA zorgverzekering is ondergebracht bij Menzis. Je hebt de zelfde voorwaarden en dekkingen als bij Menzis maar heeft een premie die een stuk lager is geeft PMA aan. Dit door de PMA korting via de collectiviteit.

PMA jongeren zorgverzekering

Bij PMA kun je ook kiezen voor een jongeren zorgverzekering. Deze zorgverzekering is er voor iedereen die jong is of zich jong voelt geeft PMA aam. In deze dekking worden de vergoedingen van ExtraVerzorgd en Tandverzorgd gecombineerd. Net zoals dit bij Menzis het geval is. Voor deze jongeren zorgverzekering is geen wachttijd en is ook geen medische selectie nodig. De premie van deze PMA Jongeren zorgverzekering is door de collectiviteitskorting 10% goedkoper dan de verzekering van Menzis. De JongerenVerzogd verzekering is er al vanaf €  15,25 per maand.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de PMA zorgverzekering

De informatie over de PMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 18 januari 2015)