ONVZ Zorgverzekering

ONVZ logo

OHRA zorgverzekering van de beste zorgverzekeraar in 2014 volgens Marketresponse. Bij Zorgverzekeraar ONVZ kies je een zorgverzekering die bij je leven past. Met het Vrije Keuze Zorgplan van ONVZ kan dat. ONVZ wil dat de consument een optimale keuzevrijheid heeft bij het kiezen van ziekenhuis, apotheek of huisarts. Dé zuivere restitutieverzekeraar.

Gezien het mooie resultaat dat de zorgverzekeraar scoort bij het klantenmonitor zorgverzekeringen van MarketResponse zijn de klanten zeer tevreden met ONVZ.

In het onderzoek van 2014 krijgt ONVZ een 8,4 als score. Ook in de verkiezing van 2013 stond ONVZ bovenaan. Samen met PNOzorg en VvAA vormde het de top bij de zorgverzekeringen.

ONVZ heeft de premie voor de basisverzekering voor 2014 vastgesteld op € 101,85 per maand. Dit is het maandbedrag via het ledencollectief waarbij je kiest voor alleen het verplichte eigen risico van € 375. Kies je voor het maximale eigen risico, kun je de maandpremie voor de basisverzekering verlagen tot € 76,85 per maand.

Waarom ONVZ Zorgverzekering afsluiten?

Op haar internetsite geeft ONVZ een korte opsomming waarom je juist voor een zorgverzekering van ONVZ moet kiezen:

 • Uitstekende service, Klanten waarderen ONVZ met een 8,4
 • Optimale keuzevrijheid, Optimale vrijheid in de keuze van arts, ziekenhuis en medicijnen
 • Persoonlijke ondersteuning, Hulp en advies van de ZorgConsulent
 • Snelle behandeling van uw declaraties, Binnen 5 dagen wordt uw declaratie uitbetaald

Aanvullende verzekeringen bij ONVZ zorgverzekering

De dekking van de basisverzekering is vastgesteld door de overheid. Deze dekking kun je bij ONVZ uitbreiden door een keuze te maken uit de volgende aanvullende verzekeringen:

 • ONVZ Startfit, € 6,74 per maand, 9 behandelingen fysiotherapie en onder andere buitenlanddekking
 • ONVZ Extrafit, € 8,83 per maand, 9 behandelingen fysiotherapie, preventiecursussen max € 75.
 • ONVZ Benfit, € 21,39 per maand, 12 behandelingen fysiotherapie, preventiecursussen max € 150.
 • ONVZ Optifit, € 36,73 per maand, 35 behandelingen fysiotherapie, preventiecursussen max € 250.
 • ONVZ Topfit, € 53,94 per maand, 100% fysiotherapie, preventiecursussen max € 325.
 • ONVZ Superfit, € 110,67 per maand, 100% fysiotherapie, preventiecursussen max € 500.

Zie de site van ONVZ voor een volledige overzicht van de ONVZ vergoedingen uit deze aanvullende zorgverzekeringen en de gehanteerde polisvoorwaarden. De premies voor deze aanvullende verzekeringen liggen iets hoger dan bij de ONVZ zorgverzekering 2014.

ONVZ Tandartsverzekeringen

Bij zorgverzekeraar ONVZ kun je kiezen uit vier verschillende tandartsverzekeringen:

 • Tandfit A, € 11,16 per maand, ongevallen dekking max € 2.500, vergoeding behandelingen 75% tot max € 250 per jaar,
 • Tandfit B, € 25,11 per maand, ongevallen dekking max € 5.000, vergoeding 100% controle overig 75%, gezamenlijk tot max € 750 per jaar,
 • Tandfit C, € 33,02 per maand, ongevallen dekking max € 5.000, vergoeding 100% controle overig 75%, gezamenlijk tot max € 1500 per jaar,
 • Tandfit D, € 36,97 per maand, ongevallen dekking max € 5.000, vergoeding 100% tot max € 1.500 per jaar

Zie de site van Zorgverzekeraar ONVZ voor een volledig overzicht van de vergoedingen en voorwaarden van de ONVZ tandartsverzekeringen. De tandartsverzekering Tandfit D kunt je alleen in combinatie met de aanvullende zorgverzekering Topfit afsluiten. Heb je geen basisverzekering bij ONVZ, dan betaalt je een toeslag van 50% op dekking Tandfit. Voor de Tandfit B, C en D tandartsverzekering is er sprake van medische selectie.

 Declareren bij ONVZ

Voor het indienen van declaraties en het regelen van je persoonlijke zaken kun je gebruik maken van MijnONVZ op de site van de verzekeraar. Daar kun je inloggen door gebruik te maken van je Digid of een je persoonlijke ONVZ account. Zo is bij ONVZ declareren erg eenvoudig geworden. Kom je er toch niet uit met je ONVZ declaraties kun je altijd nog met ONVZ contact opnemen.

Extra korting op de ONVZ zorgverzekering

Als je besluit om de premie voor de ONVZ verzekering in eens en dus per jaar te betalen, kan je profiteren van een extra betalingskorting. Deze korting is door ONVZ vastgesteld op 3% van de maandpremie. Toch mooi meegenomen deze korting bij het betalen van je ONVZ ziektekosten

Je kunt ook kiezen om de premie voor de ONVZ zorgverzekering per half jaar te betalen. In dat geval krijg je 2% korting op de maandpremie. Per kwartaal is de korting 1% op de maandpremie van de ONVZ zorgverzekering.

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de ONVZ zorgverzekering

De informatie over de ONVZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 18 januari 2015)