OHRA Zorgverzekering

OHRA logo

Bij de OHRA zorgverzekering 2015 is ingezet op het mobiele gemak. Vorig jaar was het nog het voorkomen van de keuze stress en de mobiel apps. Dit jaar stond de mobiele App bij jaar zorgverzekering centraal. OHRA was de verzekeraar die het nieuwe zorgverzekeren in de markt heeft gezet. Bij de OHRA zorgverzekering heb je altijd vrije zorgkeuze. Je kiest dus je eigen apotheek, huisarts en ziekenhuis. Daarbij kun je alles online regelen bij OHRA Zorg.

Bij het online afsluiten van de zorgverzekering van OHRA profiteer je direct van het Online Gemak en heb je een korting op de premie van de basisverzekering.

Voordelen van OHRA zorgverzekering

Bij OHRA kies je voor een restitutieverzekering waarbij je alle zaken rondom de zorgverzekering online kan regelen. De verzekeraar geeft op haar site de volgende voordelen van de OHRA Zorgverzekering aan:

 • Vrije keuze zorgverlener
 • Alles online regelen via Mijn OHRA
 • rekeningen online declareren wanneer het jouw uitkomt
 • Inzage in wat de vergoeding is en of er eigen risico geldt
 • Eigen Risico gespreid betalen.

Aanvullende dekking OHRA zorgverzekering

De dekking van de basisverzekering  kun je bij OHRA uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Hierbij zijn er bij OHRA verschillende mogelijkheden:

 • OHRA Sterk, vanaf € 5,75  per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie
 • OHRA Aanvullend, vanaf € 10,17 per maand, oa 4 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 250,-, geen orthodontie
 • OHRA Extra Aanvullend, vanaf € 19,76 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 500,- en € 1.000,- orthodontie
 • OHRA Uitgebreid, vanaf € 37,00 per maand, oa 18 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 750,- en € 2.000,- orthodontie

De genoemde premies voor deze aanvullende verzekeringen zijn inclusief 5% korting. Dit met uitzondering van de premie voor de dekking OHRA Sterk. Spoedeisende medische zorg buitenland is bij alle aanvullende verzekeringen standaard. Daarbij heb je een dekking voor de hele wereld. Zie de website van OHRA voor meer informatie over de OHRA zorgverzekering vergoeding en de polisvoorwaarden.

Korting OHRA Zorgverzekering mogelijk?

OHRA biedt je verschillende manieren om korting te krijgen op je premie van de zorgverzekering. Door bijvoorbeeld de zorgverzekering online te sluiten via een collectiviteit. Bij een collectiviteit is de korting afhankelijk van de gemaakte afspraken met OHRA. Maar je hoeft dan niet alles online te regelen. Sommige OHRA zorgverzekeringen kunnen meetellen bij de OHRA pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je bij OHRA hebt lopen, hoe hoger de korting op de premie.

De OHRA declaratie App

Ook dit jaar maakt OHRA veel reclame voor haar declaratie App. Hiermee kun je eenvoudig en snel bij de OHRA zorgverzekering declareren. Deze App is op verschillende mobiele platformen beschikbaar. Zie de site van verzekeraar OHRA voor meer informatie over deze App. Maar je kunt ook bij de site van de OHRA zorgverzekering inloggen om je zaken online te regelen. Dit gaat via de optie Mijn OHRA Zorgverzekering op de site. Voor het inloggen bij Mijn OHRA zorgverzekering heb je wel je DigiD code nodig.

Duidelijk aanbod OHRA tandartsverzekering

Voor een OHRA tandartsverzekering heb je minder keuze mogelijkheden. Daar kun je kiezen uit een OHRA Tand Sterk of een OHRA Tandengaaf verzekering.

Bij de OHRA Tand Sterk verzekering krijg je een vergoeding bij één van de volgende tandheelkundige behadelingen uitgevoerd oor een tandarts of een mondhygiënist:

 • consulten
 • gaatjes vullen
 • gebit reiniging
 • kiezen trekken
 • röntgenfoto
 • wortelkanaalbehandeling
 • verdoving

Het bleken van de tanden valt buiten de dekking van deze tandartsverzekering. Een Tand Sterk vergoedt 75% van de behandeling tot het maximaal verzekerd bedrag van € 250,-.

Bij de OHRA Tandgaaf verzekering worden ook de kosten van een tandprotheticus vergoedt. Abonnementen en het bleken van tanden worden weer niet vergoed met deze verzekering. Bij deze polis kun je kiezen uit twee verschillende verzekerde bedragen, van € 250,- of  € 500,- (OHRA TandenGaaf 250 en OHRA TandenGaaf 500).

Zie ook de site www.zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de OHRA zorgverzekering

De informatie over de OHRA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 18 januari 2015)