IZZ zorgverzekering

IZZ logo

IZZ zorgverzekering de perfecte zorgverzekering voor medewerkers in de zorg. Eind 2014 is weer veel reclame gemaakt voor deze unieke zorgverzekering. De IZZ zorgverzekering is misschien een onbekende verzekering, maar is een zorgverzekering die al jaren actief is in de zorg en als geen ander weet hoe zorg moet zijn. Stichting IZZ is in 1977 opgericht als collectiviteit van werkgevers en werknemers in de zorg. Daarmee is veel kennis opgedaan met werken in de zorg. Tevens heeft de organisatie werkgevers en werknemers uit de zorg vertegenwoordigd in haar bestuur. Ze moeten dus echt wel weten wat belangrijk in de branche.

IZZ gaat er dan ook vanuit dat de IZZ zorgverzekering een logische keuze is voor mensen in de zorg. Maar natuurlijk ook voor hun partners en kinderen. IZZ geeft aan dat bijna een half miljoen Nederlanders hebben een collectieve zorgverzekering bij IZZ.

Basisverzekering IZZ zorgverzekering

Bij IZZ kun je bij de basisverzekering kiezen uit twee varianten, de Natura Zorgverzekering of de Restitutie zorgverzekering. Deze laatste variant is wel iets duurder per maand. Het voordeel is dan wel dat je zelf de zorgaanbieder kan kiezen. Bij de Naturapolis kun je alleen terecht bij de zorgverleners waarmee IZZ afspraken heeft gemaakt. Bij de Naturapolis hoef je geen zorgkosten voor te schieten. Dit kan bij de restitutiepolis van de IZZ Zorgverzekering wel het geval zijn.

Voordelen IZZ zorgverzekering

Met haar roots in de zorg moet zorgverzekeraar IZZ als geen ander een goede zorgverzekering samen kunnen stellen. Volgens IZZ moet deze IZZ verzekering ieder jaar een logische stap zijn voor alle mensen in de zorg. Waarbij ze kunnen profiteren van:

 • premie basisverzekering naturapolis vanaf € 92,95 per maand
 • premie basisverzekering restitutiepolis vanaf € 96,95 per maand
 • Al ruim 35 jaar de zorgverzekering van en voor de zorg
 • Geen medische of tandheelkundige selectie
 • Geen winstoogmerk
 • Ruime keuze aanvullende verzekeringen

De hierboven getoonde premie van de basisverzekering kan nog lager uitvallen als je voor een hoger eigen risico kiest. Dus het wettelijk verplichte eigen risico plus een vrijwillige eigen risico.. Maximaal kun je een Eigen Risico kiezen van € 875. Het eigen risico geldt niet voor alle behandelingen. Zie de site van IZZ voor het overzicht van de behandelingen waarvoor geen Eigen Risico van toepassing is. De premies liggen iets hoger dan de IZZ 2014 zorgverzekering.

Aanvullende dekkingen bij IZZ Zorgverzekering

De dekking uit de basisverzekering kun je bij IZZ aanvullen door te kiezen voor een aanvullende verzekering.  Hiervoor wordt het Zorg voor de Zorg pakket aangeboden. Daarmee krijg je een extra dekking voor:

 • Fysiotherapie: € 500 per jaar
 • Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar: € 200 per jaar
 • Preventieve zorg zoals cursussen en voorlichting

Deze aanvullende verzekeringen kun je weer uitbreiden door te kiezen uit:

 • Zorg voor de Zorg, vanaf € 21,00 per maand, oa Fysiotherapie: € 500 per jaar, Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar: € 200 per jaar
 • Zorg voor de Zorg Extra 1, vanaf € 33,50 per maand, met onder andere extra: Brillen en lenzen: € 100 per 3 jaar en Orthodontie tot 18 jaar: 70%
 • Zorg voor de Zorg Extra 2, vanaf € 49,- per maand, met onder andere extra: Brillen en lenzen: € 200 per 3 jaar en Orthodontie tot 18 jaar: 70%, Kronen, bruggen en parodontologie: € 1.000
 • Zorg voor de Zorg Extra 3, vanaf € 67,50 per maand, met onder andere extra: Brillen en lenzen: € 340 per 3 jaar en Orthodontie tot 18 jaar: 70%, Kronen, bruggen en parodontologie: € 1.500

Je kunt ook nog kiezen voor een kleine aanvullende verzekering. Met deze IZZ Bijzonder Bewust dekking ben je verzekerd voor de meest voorkomende zorgkosten.

Maakt je gebruik van de collectieve regeling van IZZ? Dan kun je het meest uitgebreide pakket, Zorg voor de Zorg Extra 3, nog eens extra uitbreiden met de verzekering  IZZ Comfort.

Zie de site van Verzekeraar IZZ voor een volledig overzicht van de vergoedingen uit de IZZ ziektekostenverzekering en de polisvoorwaarden van de IZZ aanvullende verzekering.

Declareren bij IZZ zorgverzekering

Voor het regelen van je verzekeringszaken ga je naar de persoonlijke omgeving van IZZ. Daarvoor even bij Mijn IZZ inloggen. Dan kun je alles online declareren. De gegevens van je polis inzien en wijzigen en het indienden van de IZZ Declaraties. Op de site van de verzekeraar kun je het IZZ declaratieformulier downloaden voor de eventuele zorgkosten die je in het buitenland hebt gemaakt. Kom je er online niet uit? Neem dan even contact op met de verzekeraar.

Zie ook het laatste nieuws over de IZZ zorgverzekering op www.zorgverzekering-actueel.nl

De informatie over de IZZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 11 januari 2015)