IZA zorgverzekering

IZA logo

Met het afsluiten van een IZA zorgverzekering kies je voor een verzekering van een organisatie met veel ervaring. IZA Zorgverzekeraar is dé zorgverzekeraar voor de publieke sector. Of je nu werkt bij een gemeente, provincie, nutsbedrijf of in het onderwijs: met meer dan zestig jaar ervaring mag IZA zich met recht dé specialist noemen in de publieke sector. Op haar site geeft de verzekeraar aan dat je met een IZA zorgverzekering goed en vertrouwd collectie verzekerd bent.

IZA staat voor keuzevrijheid, kwaliteit en méér dan alleen verzekeren. De IZA Zorgverzekering is het wettelijk door de overheid vastgestelde basispakket waarmee de kosten voor de meest noodzakelijke zorg zijn gedekt. Voor medewerkers van een gemeente is er de speciale IZA gemeentezorgpolis.

Basisverzekering IZA Zorgverzekering

De basisverzekering van deze IZA zorgverzekering is een zogenoemde mixpolis. Dit betekent dat u recht hebt op zorg (natura) of op vergoeding van de kosten van zorg (restitutie). Bij het afsluiten van een basisverzekering kun je de premie verlagen door voor een hoger eigen risico te gaan. Naast alleen het wettelijk verplichte eigen risico kun je bij de IZA verzekeringen uit verschillende eigen risico tarieven kiezen. Hoe hoger dit risico, hoe lager de premie.

Aanvullende dekking IZA zorgverzekering

Natuurlijk kun je bij de basisverzekering van de IZA Zorgverzekering ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. Daarbij kan gekozen worden voor:

  • IZA Basic,oa fysiotherapie 9 behandelingen, geen vergoeding brillen en lenzen
  • IZA Aanvullend Classic, oa fysiotherapie 14 behandelingen bij niet chronische aandoeningen,
  • IZA Perfect oa fysiotherapie 21 behandelingen bij niet chronische aandoeningen,

De verschillen in de dekking wordt duidelijk weer gegeven in het vergoedingenoverzicht op de site van de verzekeraar. Deze aanvullende verzekeringen zijn inclusief een dekking voor de tandartskosten. Bij IZA sluit je dus geen aparte tandartsverzekering. Het IZA Basic pakket kan worden afgesloten zonder een tandheelkundige verklaring. Deze verklaring is wel nodig voor de overige aanvullende pakketten bij de IZA Zorgverzekering. Zie de site van de verzekeraar voor de volledige IZA vergoedingenlijst en een overzicht van de IZA vergoedingen 2014. Je kunt nog drie jaar na dato een declaratie indienen bij je zorgverzekering.

Declareren bij IZA zorgverzekering

De kosten van je zorgverlener kun je bij IZA declareren via het declaratie formulier. Dit formulier kan je op de site van de verzekeraar downloaden. IZA geeft aan dat het de ontvangen declaraties binnen 10 werkdagen verwerkt. Op de site van IZA staat het adres aangegeven waarnaar je het declaratie formulier met de originele nota’s stuurt. Maak altijd een kopie van deze nota’s. Wil je nog de nota’s indienen voor 2014 , kijk dan even naar de IZA vergoedingenlijst 2014 op de site om te zien wat je kan terug verwachten.

Wil je contact opnemen met de verzekeraar, kun je het contact formulier gebruiken op de site van IZA. Of bel het IZA zorgverzekering telefoonnummer dat op de site staat. Hierbij gaat het wel om een 0900 nummer waarbij extra kosten in rekening worden gebracht.

Online Zorgverzekeringen vergelijken

Wil je toch nog eens online de zorgverzekeringen vergelijken via een andere dienstverlening. Probeer dan eens de HoyHoy.nl, ZorgKiezer.nl of Independer Mogelijk dat je via deze vergelijkingssite nog een extra korting kan krijgen op de zorgverzekering. Voor veel van de zorgverzekeraars zijn afspraken gemaakt.

De informatie over de IZA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 11 januari 2015)