Interpolis zorgverzekering

Interpolis logo


De Interpolis zorgverzekering wordt aangeboden door Interpolis de verzekeraar uit Tilburg. De organisatie is onderdeel van verzekeraar Achmea en heeft een groot assortiment aan verzekering. Als Interpolis Zorgverzekeraar biedt het Interpolis ZorgActief zorgverzekering aan. Deze basisverzekering biedt volgens de verzekeraar de meest noodzakelijke dekking. Met een Interpolis zorgverzekering kan je sneller terecht bij de specialisten en heb je 100% vrije ziekenhuis keuze. Wel zo prettig dat je naar je eigen ziekenhuis kan.

De dekking van de Interpolis basisverzekering kan naar eigen voorkeur worden aangevuld met de aanvullende verzekeringen. Deze lopen bij Interpolis op in dekkingsgraad. Door te profiteren van een Rabobank collectiviteit kan de verzekerde profiteren van scherpe prijzen bij deze Interpolis Zorgverzekering. Op de premie van de aanvullende zorgverzekering krijg je 15% korting.

Basisverzekering Interpolis zorgverzekering

De basisverzekering bij Interpolis is een zogenoemde combinatiepolis. Hierbij krijg je bij de Interpolis zorgverzekering de voordelen van zowel een naturapolis als een restitutiepolis. Je bent vrij om te kiezen voor je eigen zorgverlener. Voor de ZorgActief polis heeft Interpolis afspraken gemaakt met de meeste zorgverleners. Deze zorgverleners declareren meestal de nota’s rechtstreeks bij Interpolis. Je hoeft dan niets voor te schieten. Dat is wel zo makkelijk.

Als je voor een zorgverlener kiest waarmee Interpolis geen afspraken heeft gemaakt, kan het zijn dat je soms een lagere vergoeding krijgt. Maar je kunt altijd zelf je zorgverlener kiezen. Op de site van Interpolis kun je via de Zorgzoeker bekijken of de verzekeraar een contract heeft gesloten met een zorgverlener.

Bij de (collectieve)zorgverzekering van Interpolis kun je ook je ook je partner meeverzekeren. Dit geldt onder bepaalde voorwaarden ook voor ongehuwde eigen, stief-, pleeg- of adoptiekinderen tot 30 jaar. Zie de site van Interpolis voor de actuele voorwaarden en de Interpolis ZorgActief vergoedingen.

Korting op basisverzekering van Interpolis

De basisverzekering die voor iedereen verplicht is wordt door Interpolis aangeboden voor een premie vanaf € 73,12 euro per maand. Hierbij kies je wel voor het maximaal eigen risico. Als rekeninghouder of lid van de Rabobank ontvang je 10% korting op de premie van deze basisverzekering van de Interpolis Ziektekosten verzekering.

Aanvullende verzekeringen Interpolis Zorgverzekering

Naast de basisverzekering kun je bij Interpolis ook aanvullende dekkingen nemen door te kiezen voor een aanvullende verzekering en/of een tandartsverzekering. Daarbij kun je in 2014 kiezen uit:

  • ZonderMeer, vanaf € 7,48 per maand, als je bereid en in staat bent om relatief lage kosten zelf te betalen.
  • MeerZeker, vanaf € 13,94 per maand, onderling met het gezin de behandelingen delen
  • ZonderZorgen, vanaf € 22,65 per maand, als je veel kosten verwacht en geen risico wilt lopen

De premies van deze aanvullende zorgverzekeringen verschillen iets ten opzichte van die van vorig jaar. De Interpolis Tandartsverzekering, GebitActief, sluit je al vanaf € 13,30 per maand. Daarmee ben je altijd verzekerd tot € 10.000,- voor herstel van gebit bij schade door een ongeval. Je kunt bij deze tandartsverzekering kiezen uit vier verschillende verzekerde bedragen: € 250, €500, € 1000 of €1250.

De totale maximale vergoeding hangt dus af het gekozen verzekerde bedrag. Let op de medische selectie die nodig is vanaf een keuze voor GebitActief € 500  of hoger. Acceptatie gaat op basis van de huidige tandartsverzekering of de ingevulde vragenlijst.

Zie de site van Interpolis voor een actueel overzicht ten aanzien van de premies van de verschillende tandartsverzekeringen, polisvoorwaarden en de vergoedingen van de Interpolis Ziektekostenverzekering.

15% Korting op aanvullende verzekeringen?

Als rekeninghouder of lid van de Rabobank krijgt je 15% korting op de premie van een aanvullende verzekering naar keuze. Kinderen tot 18 jaar krijgen dezelfde aanvullende verzekering als de ouder. Interpolis biedt dus de perfecte zorgverzekering Rabobank rekeninghouders.

Online je zorgzaken regelen bij Interpolis

Voor je zorgverzekering kun je bij Interpolis declaraties indienden via de website. Gewoon even inloggen bij Mijn Interpolis en je kosten bij de Interpolis zorgverzekering declareren.

Zorgkeuze hulp bij Interpolis zorgverzekering

Voor iedereen die het moeilijk vindt om de juiste Interpolis zorgverzekering samen te stellen, heeft Interpolis de Zorgkeuzehulp. Hiermee kun je eenvoudig ontdekken welke verzekering het beste bij jouw persoonlijke voorkeur past. Aan de hand van de antwoorden die je geeft op de gestelde vragen zal de verzekeraar bepalen welke zorgverzekering het beste past. Er zullen vragen gesteld worden over de fysiotherapie, tandartsbezoek en het reisgedrag. In vier stappen ga je naar het persoonlijke advies. Op het eind van het advies kun je natuurlijk een Interpolis zorgverzekering sluiten. Maar het advies kun je ook afdrukken of via de e-mail ontvangen. Bij het beantwoorden van de vragen moet je kiezen uit een vast aantal antwoorden. Het kan zijn dat deze antwoorden niet goed aansluiten bij wat je zou willen antwoorden. In mijn situatie is het aantal antwoordmogelijkheden voor de tandartsverzekering te beperkt.

Geen vervolg Actie bij Interpolis zorgverzekering

Vorig jaar kon je bij overstappen van naar de zorgverzekering via de Rabobank collectiviteit maar liefst 50 euro terug krijgen van Interpolis. Dit jaar helaas geen informatie ontvangen over een actie bij de Interpolis zorgverzekering.

Korting via collectiviteit

Door deelname aan de zorg collectiviteit krijg je 10% korting op de basisverzekering en maar liefst 15% korting op de aanvullende verzekering.

Zie ook de site www.Zorgverzekering-Actueel.nl voor meer informatie over de Zorgverzekering van Interpolis. Daar lees je meer over de andere zorgverzekeringen die Achmea naast de Interpolis Achmea zorgverzekering in de markt zet.

De informatie over de Interpolis zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 11 januari 2015)