IAK zorgverzekering

IAK logo

Bij de IAK zorgverzekering stel je de zorgverzekering samen naar wens. IAK is een gevolmachtigde verzekeraar en voert een zorgverzekering van Avero Achmea.Daar merk je als verzekerde van IAK niks van. Ook bij een IAK zorgverzekering maak je gebruik van de complete IAK service. Voor de declaraties en doorvoeren van wijziginge op de polis heb je contact met IAK verzekeringen. Met een IAK Zorgverzekering profiteer je van een snelle verwerking van zorg declaraties.

Bij de IAK zorgverzekering kan je kiezen uit verschillende basisverzekeringen en heb je een groot aanbod van aanvullende verzekeringen en kan je ook een tandartsverzekering afsluiten. IAK heeft een restitutiepolis en een naturapolis

Basisverzekeringen bij IAK zorgverzekering

Bij het samenstellen van de IAK Zorgverzekering kun je uit twee verschillende basisverzekeringen kiezen:

 • IAK Select Zorg Plan, naturapolis goede verhouding tussen prijs en kwaliteit,
 • IAK Keuze Zorg Plan, restitutiepolis, hogere premie maar wel vrije keuze van zorgverlener, 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van het gemiddelde tarief.

Je kunt al een IAK basisverzekering afsluiten vanaf € 94,77 Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor een extra vrijwillig eigen risico, zal de premie van deze basisverzekering lager uitvallen. Dit scheelt dan al ruim 20 euro per maand.

Aanvullende dekking IAK Zorgverzekering

Wanneer de dekking vanuit de basisverzekering niet voldoende is, kan deze worden aangevuld door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Deze aanvullende verzekering kun je zelf samenstellen. Of je maakt een keuze uit de standaard aanvullende verzekeringen voor jongeren (van 18 tot 27 jaar) of senioren (voor 55+). Voor deze laatste doelgroep wordt een IAK comfort verzekering aangeboden.

Bij het zelf samenstellen heb je de volgende keuzes:

 • Compact pakket, vanaf € 5,54 per maand, voor beperkt gebruik van gezondheidszorg, aanvullende verzekering met laagste premie. oa  budget Preventieve zorg € 100,- p.p per jaar
 • Compleet pakket, vanaf € 11,36 per maand, compleet gezinspakket voor meeste zorgkosten, oa budget Preventieve zorg € 150,- p.p per jaar
 • Extra compleet, vanaf € 21,74 per maand, zeer uitgebreid pakket, voor extra zekerheid, vergoeding orthodontie 100% tot 18 jaar

Het IAK Compleet pakket is het vaakst gekozen. De premie van deze pakketten kan hoger of lager uitvallen door een selectie te maken voor de maximale vergoedingen vanuit de Toppings. Je hebt bij de IAK zorgverzekering toppings voor:

 • fysiotherapie
 • Alternatieve zorg
 • OptiekPlan
 • Orthodontie
 • Seniorzorg
 • Geboortezorg

Korting op IAK zorgverzekering

Kijk op de site van de verzekeraar of je een extra korting kan krijgen op de IAK zorgverzekering via je werkgever. IAK biedt hoge collectieve kortingen op de premie via de verschillende collectiviteiten.

Online je zorgzaken regelen bij IAK

Wil je een declaratie indienen bij de verzekeraar. Gewoon even bij Mijn IAK inloggen. Daar kun je de declaraties afhandelen en kun je de voortgang van de verwerking volgen. Op de site van IAK kun je ook nalezen wat de IAK vergoedingen zijn vanuit de verschillende verzekeringen. Voor de declaraties van buitenlandse zorg heb je een speciaal declaratieformulier nodig. Zie de site van de verzekeraar voor dit formulier.

Zie ook het laatste nieuws over de IAK zorgverzekering op www.zorgverzekering-actueel.nl

De informatie over de IAK zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 11 januari 2015)