HEMA zorgverzekering

HEMA logo

De HEMA zorgverzekering was vorig jaar al een enorm succes. Met heldere premiestelling en duidelijke polisvoorwaarden voor de basisverzekering en de aanvullende HEMA zorgverzekeringen. Ook dit jaar heeft de HEMA zorgverzekering weer een scherpe en duidelijke premie. Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering krijg je ook weer een kortingskaart waarbij je 10% korting kan krijgen op veel aankopen in de HEMA winkels en op de site van de HEMA. De HEMA kiest bij het vaststellen van de premie voor de zorgverzekering voor een mooi afgerond bedrag en zet daarbij scherp in op de premie. Dit in combinatie met de bekendheid van het winkelmerk moet de ziektekostenverzekering HEMA dit jaar ook weer een succes worden.

Voordelen HEMA Zorgverzekering

Op haar website geeft de HEMA een korte opsomming van de voordelen van een HEMA zorgverzekering:

 • premie basisverzekering al vanaf € 73,- per maand (hoogste eigen risico inclusief maximaal vrijwillig)
 • aanvullende zorgverzekering al vanaf € 7,- per maand
 • geen kleine lettertjes bij verzekering
 • speciale kinderzorglijn
 • zorgpas met 10% korting op bijna gehele HEMA assortiment.

Bij de HEMA Zorgverzekering heb je een basisverzekering van € 97,-. Kies je voor een vrijwillig voor een hoger eigen risico boven op het wettelijk verplichte bedrag, dan kan de Zorgpremie HEMA zelfs uitkomen op de eerder genoemde 73 euro per maand. Hierbij zien we een kleine stijging in de premie van de HEMA zorgverzekering 2014.

Aanvullende dekking bij HEMA Zorgverzekering

Ook bij de HEMA kun je de dekking vanuit de basisverzekering aanvullen door te kiezen voor aanvullende dekkingen. Natuurlijk kun je bij de HEMA ook een tandartsverzekering afsluiten. Opvallend bij deze aanvullende verzekeringen is de naamgeving en de premiestelling. Je kunt kiezen uit:

 • Aanvullend 1 voor € 7 per maand, bijvoorbeeld 9x fysiotherapie en 100% voorbehoedsmiddelen voor vrouwen
 • Aanvullend 2 voor € 14 per maand, bijvoorbeeld 12x fysiotherapie en max 200 euro eigen bijdrage geneesmiddelen
 • Aanvullend 3 voor € 24 per maand, bijvoorbeeld 18x fysiotherapie, orthodontie voor kinderen tot 2000 euro
 • Tandarts 1 voor € 12 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 250 euro
 • Tandarts 2 voor € 24 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 500 euro
 • Tandarts 3 voor € 37 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 750 euro

Zie de site van HEMA verzekeringen voor de details ten aanzien van de polisvoorwaarden en acceptatievoorwaarden.

Extra korting in winkel via HEMA zorgverzekering

Bij de zorgverzekering van de HEMA krijg je ook een zorgpas. Deze pas geeft je 10% korting op bijna alles van de HEMA. Dus naast de scherpe premiestelling kun je via deze zorgverzekering van nog meer voordeel profiteren. Het hele jaar door voordeel op je dagelijkse boodschappen. Op de telecom producten, cadeaukaarten en verzekeringen zal bijvoorbeeld geen korting worden gegeven. Ook kan de HEMA geen korting geven op de vaste boekenprijs. Op de site van HEMA verzekeringen kun je nalezen wat de voorwaarden zijn van deze kortingskaart.

HEMA wil geen kleine lettertjes bij polisvoorwaarden

Bij de introductie van de nieuwe zorgverzekering zet de HEMA ook in op eenvoud. Bijvoorbeeld door de ronde bedragen bij de premiestelling van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Maar vooral ook bij het opstellen van de polisvoorwaarden. Deze moeten duidelijk geschreven en toegankelijk zijn volgens de HEMA. Als verzekerde moet je altijd weten waar je aan toe bent.

Online je zorgzaken regelen bij de HEMA verzekering

Voor het regelen van je zaken met betrekking tot de ziektekosten verzekering van de HEMA kun je gebruik maken van de online omgeving. Bij de HEMA zorgverzekering declareren kan je via de online omgeving of de speciale declaratie-app.

Zorgverzekering is samenwerking met verzekeraar Menzis

De zorgverzekering wordt in de markt gezet in samenwerking met verzekeraar Menzis. Dit is ook de zogenoemde risicodrager van de zorgverzekeringen.Even bij HEMA verzekeringen inloggen en daar regel je de rest. Snel een eenvoudig online de declaraties indienen en de voortgang volgen. HEMA zorgverzekeraar heeft dus het risico bij een andere verzekeraar ondergebracjt.

Zie ook het laatste nieuws over de HEMA zorgverzekering op www.zorgverzekering-actueel.nl

De informatie over de HEMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 11 januari 2015)