De Friesland Zorgverzekering

De Friesland logo

De Friesland Zorgverzekeraar heeft ook dit jaar weer verschillende opties voor de Friesland zorgverzekering. Het gaat om een zorgverzekering van een gespecialiseerde verzekeraar die haar roots heeft liggen in het Noorden van het land. De Friesland heeft dan ook extra goed afspraken kunnen maken met de zorgverleners in het Noorden. Inwoners van de noordelijke provincies kunnen daardoor profiteren van extra scherpe premies. Bij het uitvoeren van een premieberekening voor de Friesland zorgverzekering moet je dan ook aangeven in welke provincie je woont.

Dit jaar sluit je al een Friesland basisverzekering vanaf € 79,95 euro per maand. Met deze basisverzekering ben je volgens de verzekeraar gegarandeerd van uitstekende zorg tegen een scherpe premie. Maar daar blijft het niet bij een Friesland Zorgverzekering. Als verzekerde kun je gebruik maken van specifieke Friesland services:

 • Bemiddeling bij wachtlijsten
 • Snelle afhandeling van je declaraties, binnen 7 dagen
 • Gespreid betalen van Eigen Risico
 • Hulp bij letselschade
 • Speciaal voordeelprogramma: Zorg&Voordeel
 • Uitstekende service via (mobiele) winkels

Basisverzekering bij Friesland zorgverzekering

Bij De Friesland zorgverzekering kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen:

 • Zelf Bewust Polis, naturapolis met selectieve zorg en ruime zorgkeuze, alles online regelen
 • Alles Verzorgd Polis, naturapolis, meest gekozen basisverzekering bij de Friesland, geen omkijken naar de nota’s
 • Vrije Keuze Polis, restitutieverzekering, je kiest zelf je zorgverlener, geen omkijken naar gecontracteerde zorgverleners, zorgnota’s online regelen

Lees meer over de volledige polisvoorwaarden en de gecontracteerde zorgverleners bij iedere basisverzekering De Friesland op de site van de Friesland Zorgverzekeraar.

Vrije Keus Zorgverzekering

Bij de Vrije Keus Zorgverzekering van Friesland heb je als verzekerde ook de vrijheid om te kiezen voor een zorgverlener waarmee de Friesland Zorgverzekeraar geen contract heeft gesloten. Deze zorgpolis is een restitutie polis. U krijgt als verzekerde een vergoeding voor de gemaakte kosten. De premie voor deze basisverzekering valt per maand iets hoger uit.

Aanvullende dekking De Friesland zorgverzekering

De dekking van de basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een van de aanvullende verzekeringen van de Friesland. Hierbij kan je kiezen uit:

 • AV Budget,
 • AV Standaard,
 • AV Extra
 • AV Optimaal

Zie de site van de verzekeraar voor meer informatie over De Friesland zorgverzekering vergoeding. De Friesland geeft aan dat de aanvullende verzekering AV extra het meest gekozen is door haar verzekerden.

Tandartsverzekering De Friesland

Voor een dekking van de eventuele kosten voor tandheelkundige hulp kun je bij De Friesland zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Hierbij kun je uit de volgende dekkingen kiezen:

 • AV Tand Standaard
 • AV Tand Extra
 • AV Tand Optimaal

Eigen Risico gespreid betalen

Voor iedere zorgverzekering heb je een verplicht eigen risico. Dit bedrag is voor de zorgverzekering 2012 vastgesteld op 220 euro. Veel verzekerden ervaren het betalen van dit eigen risico erg lastig. Het bedrag komt in de eerste maanden vaak op het verkeerde moment. Daarom heeft De Friesland een service waarbij je kan kiezen voor een gespreide betaling van het eigen risico. Om hiervan gebruik te maken moet dit voor 1 februari bij de Friesland worden aangegeven.

Voordeelprogramma Friesland Zorgverzekering

Bij Friesland Zorgverzekeraar kun je ook profiteren van een speciaal voordeelprogramma. Je kan het hele jaar door profiteren van speciale Zorg & Voordeel aanbiedingen.
De voordelen die aan u als verzekerde geboden worden kosten De Friesland geen geld; de bedrijven die meedoen geven de korting. U kunt gebruik maken van de korting op vertoon van uw zorgpas van De Friesland of door een speciale code op internet te gebruiken. Zo kunt u direct profiteren van leuke aanbiedingen op dagjes uit, producten en diensten. En dat scheelt geld!

Eenvoudig online je zorgzaken regelen

Bij De Friesland Verzekeringen kun je online veel zorgzaken regelen. Je kunt door in te loggen op de site snel en eenvoudig bij De Friesland declaraties indienen. En heb je vragen over een verzekering of vergoeding kun je ook eenvoudig met De Friesland zorgverzekering contact opnemen. Voor alle zorgvragen kun je gebruik maken van de 24/7 Zorghulplijn van de De Friesland verzekeraar.

Zie ook het laatste nieuws over de De Friesland zorgverzekering op www.zorgverzekering-actueel.nl

Meer Achmea Zorgverzekeringen

De Friesland is onderdeel van Achmea verzekeringen. Deze grote verzekeraar heeft biedt met verschillende labels nog meer zorgverzekeringen aan, waaronder bijvoorbeeld:

De informatie over de De Friesland zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 11 januari 2015)