FBTO zorgverzekering

FBTO Logo

FBTO biedt verzekeringen aan voor consumenten waarbij de wereld niet om verzekeren draait. De groep van mensen die het goed geregeld wil hebben zonder daar al teveel voor te betalen. FBTO heeft een uitgebreid aanbod van verzekeringen. Natuurlijk ook een zorgverzekering. Deze zorgverzekering is samengesteld uit een goedkope basisverzekering en de aanvullende modules. De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander en dekt de meest voorkomende medische kosten. Deze verzekering kan worden aangevuld door het kiezen van modules uit de aanvullende verzekering. Let bij het aanzetten van een module wel op de wachttijd die van toepassing kan zijn.

Basisverzekering FBTO zorgverzekering

Bij de basisverzekering kun je dit jaar kiezen uit twee verschillende verzekeringen. Je kan kiezen voor de Naturapolis van FBTO of de Restitutiepolis van FBTO. Deze laatste verzekering is per maand duurder dan de naturapolis. Dan heb je wel een volledige vrije keuze van zorgverlener. Je krijgt dan 100% vergoed bij alle zorgverleners. Bij de Naturapolis krijg je alleen 1000% van de behandeling vergoed bij zorg die door zorgverleners wordt geleverd waarmee de verzekeraar een contract heeft.

Dit jaar heeft de verzekeraar met de meeste ziekenhuizen een contract gesloten. Kijk dus goed op de site van zorgverzekeraar FBTO of het noodzakelijk is om voor de restitutiepolis te gaan bij de FBTO basisverzekering.

Aanzetten en uitzetten modules bij FBTO Zorgverzekering

FBTO heeft ervoor gekozen om haar verzekerden de mogelijkheid te bieden om lopende het jaar modules aan te zetten en daarmee de dekking te verhogen of juist specifieke modules uit te zetten. Door de dekking te verlagen zal veelal ook de premie lager worden. Bij het aanzetten van een extra module kan welk een wachtperiode gelden waarin geen kosten geclaimd kunnen worden. De kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor de modules die de ouders hebben afgesloten. Bij FBTO kun je onder andere uit de volgende modules kiezen:

  • Alternatieve geneeswijzen
  • Buitenland
  • Calamiteiten
  • Gezichtszorg en Orthodontie
  • Gezinsplanning
  • Therapieën
  • Extra Zorg
  • Tandheelkundige hulp volwassenen

Zorgverzekering Online regelen

De zorgverzekering is een verzekering waar we allemaal gedurende het jaar wel mee te maken krijgen. Al is het om een nota in te dienen na een bezoek aan een zorgverlener. Hiervoor heeft FBTO verschillende hulpmiddelen geïntroduceerd. Om het de consument maar zo makkelijk mogelijk te maken. Naast een specifieke internetsite waarop nota’s kunnen worden gedeclareerd, heeft het ook een mobiele applicatie ontwikkeld voor de iPhone en Android toestellen. Maar voor het indienen van ene declaratie kun je ook bij MijnFBTO inloggen.
FBTO kenmerkt zich ook als een zorgverzekeraar die inzet op de online dienstverlening en snel nieuwe hulpmiddelen inzet. Kom je er met de online declaraties niet uit, kun je contact opnemen met de FBTO klantenservice. Het telefoonnummer FBTO staat op de site van de verzekeraar.

Aanpassen van je FBTO Zorgverzekering

Met een FBTO Zorgverzekering heb je de mogelijkheid om het hele jaar door een dekking aan te zetten of juist weer uit te zetten. Is een dekking vanuit de zorgverzekering niet meer relevant voor je. Dan zet je deze uit. Hiervoor kun je gebruik maken van MijnFBTO. Voor meer informatie over de werkwijze van het aanzetten en uitzetten van de dekking binnen de zorgverzekering verwijzen we graag naar de site van FBTO. Dara lees je ook meer over de FBTO vergoedingen vanuit de FBTO ziektekostenverzekering.

Korting op FBTO zorgverzekering

Je kunt bij de FBTO zorgverzekering korting krijgen op de premie door gebruik te maken van een collectiviteit. Met veel verenigingen en bedrijven zijn afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld via de Vereniging Eigen Huis kun je korting krijgen op verschillende FBTO verzekeringen. En ook op de premie van de aanvullende zorgverzekering. Zie de site voor de verschillende mogelijkheden.

Daarnaast kun je ook korting op de premie krijgen door te kiezen voor een jaarbetaling van de premie. Zie de site van FBTO voor de korting die je dan krijgt.

Meer Achmea Zorgverzekeringen

FBTO Zorgverzekering is onderdeel van Achmea verzekeringen. Deze grote verzekeraar heeft biedt met verschillende labels nog meer zorgverzekeringen aan, waaronder bijvoorbeeld:

Zie ook het laatste nieuws over de FBTO zorgverzekering op www.zorgverzekering-actueel.nl

De informatie over de FBTO zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 11 januari 2015)