Energiek zorgverzekering

Energiek logo

De Energiek zorgverzekering is een zorgverzekeraar die gericht is op vrouwen. Als zorgverzekeraar zet Energiek zich in voor een betere zorg voor vrouwen. Het gaat hierbij dus duidelijk om een doelgroep benadering. De verzekeraar zet zich actief in voor de gezondheid van vrouwen. Onder andere door het aanbieden van een Energiek zorgverzekering die goed is afgestemd op de behoeften van de vrouw.

Door afstemming met vrouwen wil de verzekeraar deze zorgverzekering continue verbeteren en blijven aansluiten bij de eisen en wensen van de huidige vrouwen. De klant kan dus de producten en activiteiten van de verzekeraar beïnvloeden.In de dekking van de Energiek zorgverzekering zitten vergoedingen die speciaal passen bij wensen van de vrouw.

Zorgverzekeraar Energiek heeft inspirerende tips en een blog van specialisten. Ook heeft het leuke acties voor de verzekerden. Deze Energiek zorgverzekering is onderdeel van verzekeraar Eno die verschillende zorgverzekeringen voert. Van alle zorgverzekeraars is Energie de enige doelgroep verzekering die volledig is afgestemd op vrouwen.

Voordelen van Energiek zorgverzekering

Op de homepage van de Energiek website wordt direct duidelijk gemaakt wat de voordelen zijn van deze zorgverzekering:

 • Supersnel declareren met de declaratie app
 • Leuke acties speciaal voor vrouwen
 • Energiek zet zich actief in voor gezondheid van vrouwen
 • Ook zonder aanvullende verzekering tandartsverzekering sluiten
 • Energiek staat altijd klaar, ook via Facebook

Basisverzekering Energiek zorgverzekering

Met de Energiek basisverzekering heb je recht op de meeste noodzakelijke zorg.  De basisverzekering van Energiek verzekering is al verkrijgbaar vanaf € 99,95 per maand. Dit is de premie als je alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico kiest. Ga je vrijwillig voor een hoger eigen risico zal de premie lager uitvallen, Bij het maximale eigen risico komt de premie uit op € 82,45 per maand. Dit is de premie zonder de collectiviteitskorting. Profiteer je van collectiviteitskorting via bijvoorbeeld stichting Vrouw en Energiek dan zal de premie nog lager uitvallen. Kijk welke premie voor jouw mogelijk is.

Energiek geeft aan dat de verzekerde bij haar kan profiteren van:

 • verzekerd voor de meest noodzakelijke zorg
 • geen bedragen voor te schieten
 • bepalen naar welke zorgverlener je in Nederland gaat
 • Verzeker je kinderen tot 18 jaar gratis mee

Aanvullende dekking Energiek zorgverzekering

De dekking vanuit de Energiek basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen uit een van de aanvullende zorgverzekeringen. In totaal heeft Energiek vier verschillende aanvullende verzekeringen en kan je kiezen uit drie tandartsverzekeringen. Daarbij is één aanvullende verzekering of tandartsverzekering ook mogelijk. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

 • Energiek Start, beperkt aantal vergoedingen van € 5,85 per maand
 • Energiek Extra, voor € 9,25 extra per maand
 • Energiek Plus, voor € 17,50 extra per maand
 • Energiek Top, de meest uitgebreide aanvullende verzekering, voor € 26,40 per maand

Zie de site van Energiek Zorgverzekering voor meer informatie over de vergoedingen bij de verschillende aanvullende verzekeringen. In 2014 heb je vanuit de Energiek Basisverzekering geen recht op vergoeding van de MammaPrint Indicatie. Op de site valt te lezen dat deze wel vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed. Je kunt bij Energiek snel een eenvoudig online declareren met de mobiele app. Wil je meer weten over events en workshops die door de verzekeraar worden georganiseerd, bezoek dan ook even de site van de Energiek Zorgverzekering.

Bekend met zorgverzekeringen

Ook al is de zorgverzekering van Energiek Zorgverzekering relatief onbekend. De verzekeraar heeft een krachtig orgaan achter zich staan. Energiek is namelijk een initiatief van Eno verzekeringen, een organisatie die al sinds 1860 actief is. Dit is dezelfde organisatie die ook merken als Salland Verzekeringen en HollandZorg in de markt heeft gezet. Zie de site van Eno voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeringen die de verzekeraar in de markt zet.

Stichting Vrouw en Energiek

Vanuit de stichting Vrouw en Energiek heb je korting op de basisverzekering. Deze stichting heeft als doelstelling het faciliteren van middelen ter ondersteuning van vrouwen. Vooral die vrouwen die de keuze hebben gemaakt (opnieuw) geïnspireerd, grensverleggend, succesvol en bewust te willen leven en werken.
En ook nog eens de ambitie hebben om het beste te geven en zich optimaal te willen inzetten. Dit is de toelichting die Energiek op de site geeft.

Zie voor de actuele premies, acties en nieuws over Energiek Zorgverzekering ook de site van Zorgverzekering-Actueel.nl.

De informatie over de Energiek zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 4 januari 2015)