DSW zorgverzekering

DSW logo

Voor de DSW zorgverzekering is de laatste laren altijd als eerste de nieuwe premie bekend. Zorgverzekeraar DSW geeft aan dat het onderscheidend is in de markt van zorgverzekeringen. Dit is natuurlijk geen doel op zich geeft de verzekeraar aan. Maar DSW Zorgverzekeringen is ervan overtuigd dat anders zijn ook vaak beter is. De organisatie streeft duidelijk naar solidariteit in de zorg. Het lukt de verzekeraar ieder jaar weer om als eerste de premie van de nieuwe zorgverzekering bekend te maken.

DSW is al jaren actief met de zorgverzekering en biedt slechts één polis voor de basisverzekering. Bij de DSW zorgverzekering betaald iedereen dezelfde premie. DSW heeft geen collectiviteitskorting. De verzekeraar kwam de laatste jaren ook in het nieuws met de premieteruggave.

De DSW verzekerden hoeven niet meer premie hoeven te betalen dan nodig is. Mocht op het eind van het jaar blijken dat de kosten voor de zorgverzekering lager uitvallen dan de premie die is opgehaald, zal de meevaller worden gedeeld met de verzekerden van DSW. De premie van de basisverzekering is gelijk aan die van DSW 2014 zorgverzekering.

Basisverzekering DSW zorgverzekering

Bij de DSW zorgverzekering kies je voor een restitutiepolis. Je hebt de vrije keuze van de zorgverlener. Je bepaalt zelf naar welk ziekenhuis je gaat. Ook heb je de vrije keuze van huisarts, apotheek, tandarts en fysiotherapeut. De premie van de zorgverzekering 2015 is bij DSW gelijk gebleven aan die van vorig jaar. Hiermee is het de enige zorgverzekeraar die geen verhoging van de premie doorvoert. De DSW basisverzekering is verkrijgbaar vanaf € 95 per maand. Dit op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je vrijwillig voor het maximale eigen risico dan kan de premie uitkomen op € 72,- per maand.

Verzekerden zijn tevreden met DSW Zorgverzekering

In haar brochure geeft DSW aan dat in de verschillende onafhankelijke onderzoek de verzekeraar goed scoort bij de verzekerden. Keer op keer komt de verzekeraar goed uit de vergelijkingen. Bij KiesBeter wordt DSW aangeduid als een van de beste zorgverzekeraars van Nederland. DSW is enorm trots op dit compliment van de verzekerden.

Aanvullende dekking DSW Zorgverzekering

De dekking van de basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Bij DSW kun je kiezen uit de volgende aanvullende zorgverzekeringen:

  • DSW AV Compact
  • DSW AV Standaard
  • DSW AV Top
  • DSW AV Student, alleen mogelijk als je minimaal 18 jaar bent en studiefinanciering krijgt en een DSW basisverzekering hebt.

Zie de site van zorgverzekeraar DSW voor een volledig overzicht van de DSW vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen. Daar lees je ook meer over de polisvoorwaarden.

Tandartsverzekering onderdeel aanvullende verzekering

Bij de DSW zorgverzekering heb je de keuze uit twee uitgebreide aanvullende verzekeringen: de AV-Standaard en de AV-Top. De vergoedingen van deze aanvullende
verzekeringen sluiten goed aan op de basisverzekering. Wanneer u bij ons een aanvullende verzekering afsluit, heeft u geen aparte tandartsverzekering nodig. Al vanaf het goedkoopste aanvullende verzekering (de AV-Standaard) ontvang je een vergoeding voor de meest voorkomende tandartskosten. Daarin zit bijvoorbeeld ook een vergoeding
voor orthodontie. Op de site van DSW staat het vergoedingenoverzicht voor de aanvullende verzekering. Daarin staan alle specifieke vergoedingen en voorwaarden voor de DSW zorgverzekering

Declareren bij DSW zorgverzekering

Bij de DSW zorgverzekering kun je ook online declareren. Hiervoor moet je inloggen op je persoonlijke omgeving MijnDSW. Hiervoor maak je gebruik van je DigiD code. In deze omgeving kun je het zorgverbruik bekijken en de status van de declaraties zien in het declaratieoverzicht. Kom je er met het online declareren niet uit, dan gewoon even met DSW zorgverzekering contact opnemen. Het telefoonnummer en e-mail adres staan op de site van DSW. Daar staat ook het bezoek adres van DSW Schiedam. Op de site staan ook de door DSW ziekenfonds gebruikte Social Media.

Zie voor de actuele premies, acties en nieuws over DSW Zorgverzekering ook de site van Zorgverzekering-Actueel.nl.

De informatie over de DSW zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 4 januari 2015)