Ditzo zorgverzekering

Ditzo logo

De Ditzo zorgverzekering kwam vorig jaar in het nieuws met de spectaculaire actie voor het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Het budget van de reclame campagne werd ingezet voor het goede doel om kanker de wereld uit te krijgen. Dit jaar heeft de verzekeraar ingezet op de #Zorgmee campagne waarbij het geld doneert aan één van de negen geselecteerde initiatieven. Ditzo geeft aan dat het dit jaar de goedkoopste zorgverzekering heeft met daarbij een 100% vrije keuze voor ziekenhuizen, tandartsen, apothekers en fysiotherapeuten. De Ditzo Zorgverzekering krijgt in december 2014 nét als in 2013 5 sterren van MoneyView bij de ProductRating ‘Prijs’ in het Special Item Zorg. Ook scoort de Ditzo zorgverzekering weer goed bij de Beste Keuze Award die wordt uitgereikt voor vergelijkingssite HoyHoy.nl

Basisverzekering Ditzo zorgverzekering

Zoals aangegeven geeft Ditzo aan dat ze voor de zorgverzekering met vrije keuze de laagste premie heeft. Met de goedkoopste basisverzekering worden alle noodzakelijke geneeskundige kosten vergoedt. En hoe hoger het Eigen Risico dat je kiest hoe lager de premie per maand. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij de Ditzo ziektekosten verzekering. Ook kun je als verzekerde gebruik maken van de persoonlijke Zorgcoach van Ditzo. De Ditzo basisverzekering 2015 is verkrijgbaar voor € 89,95 per maand bij alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Ga je voor het maximale eigen risico kan de premie uitkomen op € 69,95 per maand. Dit is en kleine stijging ten opzichte van de Ditzo zorgpremie 2014.

Voordelen Ditzo zorgverzekering

Op de overzichtelijke site geeft Ditzo aan wat de voordelen van de Ditzo basisverzekering zijn:

 • Directe acceptatie
 • 100% Vrije keuze ziekenhuizen en specialisten
 • Persoonlijke Zorgcoach voor bemiddeling en advies
 • Ditzo regelt het overstappen van zorgverzekering
 • Direct verzekerd
 • Online en mobiel declareren
 • MammaPrint 100% vergoed

Aanvullende dekking Ditzo zorgverzekering

Natuurlijk kun je bij Ditzo zorgverzekering ook terecht voor de aanvullende zorgverzekering. Dit als uitbreiding op de basisverzekering. De aanvullende verzekering ZorgGoed is het eenvoudigste pakket met aanvullingen. Voor deze aanvullende verzekering betaal je 5,50 euro per maand extra. Is bijvoorbeeld een orthodontie dekking tot achttien jaar noodzakelijk, kies dan voor een van de twee grotere aanvullende verzekeringen. Daarbij kun je dan nog kiezen tussen ZorgBeter en ZorgBest. Bij het laatste pakket worden in totaal 18 fysiotherapie behandelingen vergoed per jaar en heb je het meest uitgebreide pakket. Bij de Ditzo zorgverzekering kun je kiezen uit de volgende aanvullende verzekeringen:

 • Ditzo Zorggoed, vanaf € 5,50 per maand
 • Ditzo ZorgBeter, vanaf € 8,85 per maand
 • Ditzo ZorgBest, vanaf € 24,25 per maand

De aanvullende dekking ZorgBeter is het meest gekozen volgens de verzekeraar. Zie de site van verzekeraar Ditzo voor een volledig overzicht van de polisvoorwaarden en de Ditzo vergoedingen vanuit deze aanvullende verzekeringen. Je kunt bij de Ditzo zorgverzekering ook een speciaal bril- en lenzen abonnement afsluiten.

Tandartsverzekering bij Ditzo zorgverzekering

Voor de tandartsverzekering kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen. Het verschil is alleen het percentage wat vergoed wordt van het geclaimde bedrag en het maximale bedrag dat je per jaar kan claimen op de tandartsverzekering. Bij de Ditzo tandartsverzekering zijn de volgende dekkingen:

 • TandGoed
 • TandBeter
 • TandBest

Zie de site van Ditzo voor meer informatie en de actuele premies van de verschillende tandartsverzekeringen die je kan afsluiten bij de Ditzo zorgverzekering.

Online je verzekeringszaken regelen

Via de Mijn Ditzo omgeving kun je de zorgzaken regelen bij Ditzo. Daar kun je de declaraties indienen of het Ditzo declaratieformulier downloaden. Gewoon even bij Ditzo inloggen. Je kunt ook via de Mobiele App declaraties indienen voor de zorgverzekering. Daarmee heb je 24 per dag toegang tot je persoonlijke omgeving. Kom je er toch online niet uit en lukt het niet met je App, neem dan met Ditzo contact op. Zie het telefoonnummer en de mogelijkheden van via Social Media op de site van zorgverzekeraar Ditzo.

Zie voor de actuele premies, acties en nieuws over de Ditzo zorgverzekering op de site van Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de Ditzo zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 4 januari 2015)