CZdirect zorgverzekering

czdirect zorgverzekering logo

Met de CZdirect zorverzekering kies je voor de online zorgverzekering van CZ, de Tilburgse zorgverzekeraar. Dit is een zeer voordelige zorgverzekering  waarbij alles online geregeld kan worden, een zogenoemde internetverzekering. Door de inzet van internet kan worden bespaard op de kosten en kan de premie voor deze zorgverzekering laag worden gehouden. CZ geeft aan dat dit de speciale jongerenverzekering is . Bij deze CZdirect zorgverzekering verzeker je alleen dat wat echt nodig is.
Toch krijg je dezelfde zorg vergoed die ook door de andere zorgverzekeringen wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De premiestelling van CZdirect is scherp. De premie van de CZdirect zorgverzekering is afhankelijk van de leeftijd. Voor de groepen jonger dan 30 jaar en de groep 30 jaar en ouder worden verschillende premies gehanteerd voor de aanvullende verzekeringen. Voor de jongeren geldt een lagere premie.

Basisverzekering CZdirect zorgverzekering

Ook dit jaar ben je met de CZdirect Natura basisverzekering van CZdirect goedkoper uit dan de standaard CZ basisverzekering. De CZdirect basisverzekering heeft een premie vanaf € 91,15 per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Deze premie kan je nog lager laten uitvallen als je kiest voor een vrijwillig hoger eigen risico van € 500,- extra. Met het maximale eigen risico komt de basisverzekering van CZdirect uit op een premie vanaf € 68,20 per maand.

Aanvullende dekking bij CZdirect zorgverzekering

Naast de basisverzekering (CZdirect Basis) biedt CZdirect natuurlijk ook een aantal aanvullende zorgverzekeringen. Op de site van CZdirect zorgverzekering staat duidelijk aangegeven welke aanvullende verzekeringen er zijn en wat daarvan de premie bedragen zijn. Daarbij wordt een verschil gemaakt tussen verzekerden onder de 31 jaar en oudere zorgverzekerden. Ban je ouder dan 31 jaar, betaal je meer premie voor de aanvullende verzekeringen.

  • CZdirect Budget, voor 4,95 euro per maand extra (onder 31), 10% van de verzekerden koos voor deze optie.
  • CZdirect Basic, voor 12,25 euro per maand extra (onder 31), 26% van de verzekerden koos voor dit pakket.
  • CZdirect Extra, voor 26,00 euro per maand extra (onder 31), 18% van de verzekerden koos voor dit pakket.

46% van de verzekerden heeft bij CZdirect alleen de basisverzekering afgesloten. Zie de site van de verzekeraar voor een actueel overzicht van de CZdirect vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden.

Gratis condooms bij CZdirect Zorgverzekering

De zorgverzekeringen van CZdirect zijn afgestemd op jongeren en studenten. Een paar jaar geleden werd dit onder de aandacht gebracht met diverse reclame campagnes over de  50 gratis condooms die per jaar worden verstrekt vanuit de dekking van een aanvullende zorgverzekering. Ook is er een dekking vanuit de aanvullende verzekering voor anticonceptie. De hoogte van deze dekking hangt af van het type aanvullende verzekering dat is gesloten. Zie de site van CZdirect voor meer informatie over deze vergoedingen.

Korting bij CZdirect zorgverzekering

Bij de CZdirect zorgverzekering kun je naast de gratis condooms van nog meer voordelen profiteren. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 20% korting op de Bootcamp Club . En wat dacht je van korting op je sauna bezoek. CZdirect heeft aanbiedingen bij verschillende sauna’s in Nederland. Of profiteer van een voordelig fitness programma. De zorgverzekering biedt je een fitness cursus aan van zes maanden met veel voordeel. Zie de site van zorgverzekeraar CZdirect voor meer details ten aanzien van deze voordelen bij de zorgverzekering.

Studentenverzekering ?

Gezien alle online gemakken van de zorgverzekering en de scherpe prijs, komt deze zorgverzekering goed uit de vergelijking onder de studenten. Veel consumenten vinden het de ideale studenten zorgverzekering. Vooral gezien de aandacht voor het reizen en het online karakter maken de CZdirect zorgverzekering ideaal voor studenten.

Online je verzekeringszaken regelen

Voor het indienen van he declaraties of het wijzigen van je gegevens kun je bij CZdirect inloggen op de site. Dit kan met behulp van je CZ wachtwoord of met de DigiD codes.

Lees meer over de CZ direct zorgverzekering op onze andere site www.Zorgverzekering-Actueel.nl

De informatie over de CZdirect zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 4 januari 2015)
[csbshare]