CZ zorgverzekering

CZ logo

De CZ zorgverzekering is één van de zorgverzekeringen die de verzekeraar uit Tilburg in de markt zet. CZ is een coöperatieve organisatie. Een organisatie zonder winstoogmerk. Het is een verzekeraar die zich heeft gespecialiseerd in zorgverzekeringen en ziektekosten. Maar de organisatie voert ook de AWBZ regeling uit voor instellingen in verschillende gebieden. CZ behoort tot de grootste aanbieders op de markt van zorgverzekering. Naast het eigen CZ label voert de organisatie ook een internet label gericht op jongeren, CZdirect Zorgverzekering. Verder voert het de administratie van zorgverzekeringen van andere verzekeraars. bij CZ kun je terecht voor betaalbare zorgverzekeringen. Je kunt zelf de dekking van de CZ zorgverzekering samenstellen of krijg advies aan de hand van de premie berekening module op de site van de verzekeraar.

Nauwe samenwerking verzekeraars

CZ werkt intensief samen met de Delta Lloyd Groep. Onderdeel van deze samenwerking is dat verzekerden van CZ diverse schadeverzekeringen, waaronder woonverzekering, autoverzekering en reisverzekeringen met aantrekkelijke korting kunnen afsluiten bij verzekeraars die onder de Delta Lloyd groep vallen. CZ voert de administratie van de OHRA Zorgverzekering en de Delta Lloyd zorgverzekering.

Basisverzekering CZ zorgverzekering

Bij zorgverzekeraar CZ kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Daarbij heb je de keuze uit twee verschillende natura polissen en een restitutieverzekering:

  • CZ Zorg Bewust polis, naturapolis, keuze uit twee eigen risico bedragen, premie vanaf 79,50 euro per maand, beperkte vergoeding
  • CZ Zorg op Maat polis, naturapolis, keuze uit zes eigen risico bedragen, premie vanaf 83,00 euro per maand, ruimere vergoeding
  • CZ Zorgkeuze polis, restitutieverzekering, keuze uit zes eigen risico bedragen, premie vanaf 88,50 euro per maand, ruimere vergoeding

CZ zorgverzekering Tilburg geeft op haar site duidelijk aan dat de meeste verzekerden de Zorg Op Maat Polis kiest. Daarmee wordt gekozen voor de zorgverleners waarmee CZ Zorgverzekering afspraken heeft gemaakt. Gezien de omvang van de verzekeraar in de markt heeft het goede afspraken kunnen maken. Voordeel is dat de rekeningen niet hoeven worden voorgeschoten. Maar het is dus ook mogelijk om zelf voor een zorgverlener te kiezen. Ook hier zal CZ zorgverzekering de rekeningen vergoeden maar zal deze veelal eerst voorgeschoten moeten worden.

De getoonde premies zijn op basis van het maximaal eigen risico. Ga je voor een lager eigen risico, zal de premie voor de basisverzekering hoger uitvallen. Zie de site van de zorgverzekeraar voor meer informatie over de verschillende premies.

Aanvullende verzekeringen CZ zorgverzekering

CZ heeft een aantal aanvullende verzekeringen in het assortiment. In totaal kun je kiezen uit zes aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor Jongeren, Gezinnen en 50 plussers.

Aanvullende verzekeringPremie/MaandOpmerking(en)
JongerenVanaf € 17,75Een goedkope zorgverzekering, want je betaalt alleen voor vergoedingen die interessant zijn voor jongeren en studenten
Gezinnen€ 42,25Dekking voor Fysiotherapie en oefentherapie en Orthodontie (CZ Beugelplan)
50 plussers€ 16,15Deze aanvullende verzekering vergoedt de kosten voor behandelingen of hulpmiddelen waar in deze levensfase behoefte aan is.
Basis€ 7,25Met de aanvullende verzekering Basis van CZ bent u een stuk zekerder van goede en uitgebreide zorg.
Plus€ 17,75Met de aanvullende verzekering Plus krijgt u meer hulpmiddelen en behandelingen vergoed dan in de aanvullende verzekering Basis.
Top€ 30,85De aanvullende verzekering Top van CZ biedt uitgebreidere vergoedingen dan de aanvullende verzekering Plus.

Een CZ zorgverzekering afsluiten gaat snel en eenvoudig. Maar kijk op de site van de verzekeraar ook naar de CZ zorgverzekering vergoedingen en de CZ polisvoorwaarden.
Zie ook de CZdirect zorgverzekering voor de voordelige online zorgverzekeringen van CZ, een ideale zorgverzekering voor studenten. Mogelijk kun je via jouw werkgever een Collectieve CZ zorgverzekering afsluiten, daarmee ben je voordeliger uit.

Tandartsverzekeringen

CZ heeft natuurlijk ook een extra tandartsverzekering in het assortiment. Het heeft een basis tandartsverzekering voor € 18,80 per maand. Met de Uitgebreide tandartsverzekering heb je het meest complete pakket voor de tandartskosten. Deze verzekering kost € 34,45 per maand. Met deze tandartsverzekering krijg je 75% tot maximaal € 1.150,- per jaar vergoed bij bijvoorbeeld mondzorg kronen en bruggen. Bij de gewone tandartsverzekering is de vergoeding maximaal 450 euro per jaar.

Populairste basisverzekering CZ

Op haar site geeft de verzekeraar aan dat de Zorg Op maat polis de meest gekozen CZ Zorgverzekering is.

Online dienstverlening van CZ

Op de site van zorgverzekeraar CZ kun je inloggen op de Mijn CZ omgeving. Zo kun je online CZ declaraties indienen. Bij CZ declareren gaat simpel. Gewoon even bij Mijn CZ inloggen en de gegevens van de declaratie invullen. Je hebt toegang tot deze persoonlijke omgeving met je CZ inloggegevens of je DigiD codes.

Zie voor de actuele premies, acties en nieuws over CZ Zorgverzekering ook de site van Zorgverzekering-Actueel.nl.

De informatie over de CZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 januari 2015)