Bewuzt Zorgverzekering

vgzbewuzt zorgverzekering logo

Bij de Bewuzt zorgverzekering (sinds 2022 VGZBewuzt), kies je voor een online zorgverzekering. Alles wat online kan is bij deze zorgverzekering ook online. Op deze manier kan de verzekeraar veel besparen op de kosten. Door deze besparingen is een lage premie mogelijk. Uniek bij de Bewuzt zorgverzekering is de No-Claim korting bij d  aanvullende verzekeringen. Claim je niet op deze verzekeringen, krijg je het jaar daarop een extra korting. Kies je bij de basisverzekering meer aanvullende opties, kun je bij Bewuzt ook profiteren van zogenoemde Stapelkorting.

Basisverzekering Bewuzt Zorgverzekering

Met een basisverzekering van Bewuzt kun je bij de meeste zorgverleners in Nederland terecht. Op de site van Bewuzt kun je opzoeken met welke zorgverleners een contract is afgesloten. Voor de behandelingen van zorgverleners waarmee Bewuzt een contract heeft gesloten krijg je (het grootste deel van) de kosten vergoed. Ga je naar een andere zorgverlener, krijg je 50% vergoed (op basis van het gemiddelde gecontracteerde tarief). Voor enkele operaties kun je alleen bij een selecte groep van zorgverleners terecht, die voldoen aan de kwaliteitseisen van de verzekeraar. Op de site van de verzekeraar staat aangegeven om welke behandelingen het gaat.

De premie van de Bewuzt basisverzekering is voor 2015 vastgesteld op: € 85,00 per maand. Dit is op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor een vrijwillig hoger eigen risico, zal de premie voor deze basisverzekering lager uitvallen

Aanvullende verzekeringen bij Bewuzt Zorgverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering kun je uitbreiden met extra opties. Daarbij worden geen dure aanvullende pakketten aangeboden volgens Bewuzt. Je kunt bij hun kiezen uit maar drie betaalbare opties voor de meest gebruikte zorg. Voor ieder van deze opties kun je kiezen uit de dekking Goed of Beter. Daarbij betaal je volgens Bewuzt alleen voor de zorg die je echt nodig hebt. Hoe uitgebreider de dekking hoe hoger het premiebedrag. Zie de site van de verzekeraar voor de premie hoogte en de vergoedingen van de volgende aanvullende opties:

Tandartsverzekering bij Bewuzt zorgverzekering

 • Bewuzt Tand Goed, 75 % van de nota tot € 250,- per jaar
 • Bewuzt Tand Beter, 75 % van de nota tot € 500,- per jaar

Dekking Fysiotherapie

 • Bewuzt Fysio Goed, 9 behandelingen per jaar
 • Bewuzt Fysio Beter, 18 behandelingen per jaar

Buitenlanddekking voor zorgverzekering

 • Bewuzt Buitenland Goed, Europa dekking
 • Bewuzt Buitenland Beter, Wereld dekking

Korting bij meer aanvullende verzekeringen

Als je bij Bewuzt meer aanvullende opties kiest bovenop de dekking van de basisverzekering krijg je extra korting. Op de site van de Bewuzt kun je direct uitrekenen hor hoog deze korting is.

Declareren bij Anderzorg

Voor het indienen van je zorg declaraties ga je naar de online Mijn Bewuzt zorgverzekering. Daar kun je op je persoonlijke omgeving inloggen met je DigiD.

Unieke No-Claim korting bij Bewuzt Zorgverzekering

De Bewuzt zorgverzekering wil een basisverzekering in de markt zetten met een lage premie. Daarbij moet de verzekerde wel een goede dekking hebben voor zorg. De verzekerde die bewust kiest voor wat deze wel wil verzekeren kan mooi besparen op de premie van de zorgverzekering. Met deze doelstelling is de zorgverzekering niet echt onderscheidend in de markt. Uniek bij de Bewuzt Zorgverzekering is toch wel de geïntroduceerde No-Claim korting. Als je geen gebruik maakt van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen, geeft de verzekeraar je het jaar daarop korting op de premie voor deze aanvullende verzekering. Deze zogenoemde No-Claim korting kan oplopen tot 40%. Als je bij Bewuzt verzekerd blijft natuurlijk. Deze korting wordt gegeven ongeacht of je wisselt van aanvullende opties boven op je basisverzekering. De korting loopt als volgt op:

 • Jaar 1: 0% korting
 • Jaar 2: 10% korting
 • Jaar 3: 20% korting
 • Jaar 4: 30% korting
 • Jaar 5: 40% korting

Bewuzt Zorgverzekering valt in de prijzen

De zorgverzekering van Bewuzt is net nieuw op de markt en valt direct al in de prijzen. Zowel bij Independer als bij de Verzekeringssite.nl pakt het prijzen. Van Independer.nl heeft Bewuzt het keurmerk gekregen. Dit geeft aan dat de zorgverzekering voldoet aan de strenge kwaliteitseisen die Independer.nl stelt aan een verzekering. Daarbij wordt bijvoorbeeld geld op een snelle
wachtlijstbemiddeling, het gemak van online declareren en de klantenservice.

Bij de Verzekeringssite.nl heeft Bewuzt direct twee prijzen gepakt. Zo is het de winnaar van de award voor de Beste nieuwkomer Zorgverzekering 2013. Dit op basis van de lage basispremie en de betaalbare extra verzekeringen. Ook de No-Claim korting is nieuw en opvallen. Daarnaast heeft het de bronzen Award gekregen van Verzekeringssite.nl voor de beste keuze van de zorgverzekering 2013. Dat is een mooie waardering voor deze nieuwe verzekering. Waarbij de verzekeraar waardering krijgt voor de hoogte van de premie en de dekking.

Onderdeel van VGZ Zorgverzekeringen

De Bewuzt zorgverzekering is onderdeel van de VGZ Coöperatie. Deze grote verzekeraar heeft biedt met verschillende labels nog meer zorgverzekeringen aan, waaronder bijvoorbeeld:

Deze Bewuzt VGZ zorgverzekering is de vervanger voor de Blue zorgverzekering

Zie voor de actuele premies, acties en nieuws over Bewuzt Zorgverzekering ook de site van Zorgverzekering-Actueel.nl.

De informatie over de Bewuzt zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)

Zie voor meer informatie de Bewuzt zorgverzekering op de speciale informatie pagina op de site Zorgverzekering-Actueel.nl