ANNO12 Zorgverzekering

Anno12 logo

De nieuwe zorgverzekeraar Anno12 is al een poos geleden opgericht. De organisatie is een initiatief van Rob Adolfsen, Michiel Alkemade en Petwin Verkerk. Ze hebben als doel gesteld om veranderingen in de wereld van zorgverzekeringen mogelijk te maken. Dit door zaken echt anders te doen. ANNO12 wil met haar zorgverzekering de markt vernieuwen. Hierbij geen kortingen naar leeftijd en geen andere aanpassingen in de zorgverzekeringen die de solidariteit ondermijnen.

Iedereen bij ANNO12 zal worden geaccepteerd voor de zorgverzekering. Tevens wil de zorgverzekeraar behaalde winsten gaan delen met de deelnemers in de zorgverzekering. Dit zijn de verzekerden die een ledencertificaat afsluiten.
Bij deze nieuwe ANNO12 zorgverzekering zal iedereen worden geaccepteerd. De zorgverzekeraar wil geen verschillen maken in doelgroepen en wil weer het sociale aspect laten terugkeren bij de zorgverzekering. De kosten van de ANNO12 zorgverzekering moeten laag blijven door de verzekerden meer bewust te maken over de kosten van zorg.

UPDATE: op 31 december 2014 heeft ANNO12 moeten aangeven dat het niet gelukt is om met de ANNO12 zorgverzekering te starten, iedereen die zich voor deze nieuwe zorgverzekering had aangemeld heeft een aanbieding voor een DSW zorgverzekering ontvangen, en heeft 30 dagen bedenktijd.

Basisverzekering ANNO12 zorgverzekering

Bij de ANNO12 zorgverzekering kies je voor een restitutieverzekering. Je hebt bij deze basisverzekering dus een vrije keuze van zorgverlener. De premie voor de basisverzekering is vastgesteld op € 104,50 per maand. Dit is de premie als je ook ledencertificaat hebt. Zonder dit ledencertificaat komt de premie hoger ter liggen, € 116,11 per maand. Op haar site geeft ANNO12 een uitleg over het tot stand komen van deze premie. Bij het vaststellen van deze premie hanteert ANNO12 € 10,15 voor uitvoeringskosten en € 11,60 als winstopslag.

Aanvullende dekking ANNO12 zorgverzekering

Ook bij deze ANNO12 zorgverzekering kun je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hiermee kan de dekking vanuit de basisverzekering worden uitgebreid. Daarbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Gewoon Bewust, premie vanaf € 18,75 per maand met ledencertificaat, oa fysiotherapie 20 behandelingen, orthodontie 75% max € 685,-, alternatieve zorg max. € 450, per jaar, ruime tandartsvergoeding
  • Prima Bewust, premie vanaf € 31,25 per maand met ledencertificaat, oa fysiotherapie 36 behandelingen, orthodontie 75% max € 1.250,-, alternatieve zorg max. € 450, per jaar, ruime tandartsvergoeding

De getoonde premies voor deze aanvullende ANNO12 zorgverzekering zijn inclusief de 25% korting die wordt geboden aan de verzekerden met een ledencertificaat. Indien je geen ledencertificaat hebt zal de premie dus hoger uitvallen.

Zie de site van ANNO12 voor een actueel overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen en de gehanteerde polisvoorwaarden.

Samenwerking ANNO12 met DSW

Voor het uitvoeren van de zorgverzekering, de administratie en het verkrijgen van een voordeel bij het inkopen van de zorg, heeft ANNO12 een samenwerking met zorgverzekeraar DSW. Zo kunnen de klanten van ANNO12 direct al profiteren van de ervaringen van verzekeraar DSW.

Zie ook de site zorgverzekering-actueel.nl voor nieuws en acties bij de Anderzorg zorgverzekering

De informatie over de ANNO12 zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 januari 2015)

Zorgverzekering niet meer aangeboden

Helaas wordt deze zorgverzekering niet meer aangeboden. Deze zorgverzekering is door de verzekeraar stopgezet of de verzekeraars bestaat niet meer. We kunnen we geen inhoudelijke vragen beantwoorden welke zorgverzekering je zou moeten kiezen in plaats van deze verzekering. Voor advies over een specifieke zorgverzekering of een persoonlijke vergelijking van de verschillende zorgverzekeringen verwijzen we je graag door naar de zorgverzekeraar of tussenpersoon.

Bekijk hier de actuele informatie over zorgverzekeringen of vergelijk zorgzekeringen via de speciale tool van onze partner.